Hvide chokolade fondants med hindbær (inkl videoopskrift)

Reklame – Udgivet i samarbejde med Pillivuyt.

Som I nok ved, så har jeg været så heldig, at jeg har haft en del samarbejde med Pillivuyt de seneste år. Jeg er vild med det. Og det jeg næsten er allermest vild med, er at jeg har så ufatteligt frie hænder til at forvalte dette på bedst mulig vis. Det voksede ret meget på mig efter jeg havde set fabrikken i Frankrig, hvor det hele stadig laves. Nu skal jeg bare lige have overtalt dem til at lave et “Madet Mere” stel. Men det skal nok komme en dag.

I hvert fald lød denne opgave på, at de gerne ville have noget porcelæn på grillen. Jeg har jo allerede lavet denne lammekølle og hvad kan der så komme efter den? Det er jo helt oplagt for mig med en dessert, så det blev det. Jeg kom i tanke om, at jeg faktisk havde lavet chokoladefondants på grillen og det faktisk var ret enkelt. Det åbentlyse ville så være at lave den samme opskrift igen (også selvom den aldrig har ramt bloggen), men det blev lidt for kedeligt og jeg havde også nogle hindbær som skulle bruges. Hvid chokolade, hindbær. Match made in heaven. Men du kan selvfølgelig også bare bruge mørk chokolade i stedet.

Min oprindelige plan var at lave chokoladesouffle i ramekinerne, men selv der synes jeg lige at det blev for optimistisk, når jeg hverken har prøvet at lave souffle før og så samtidig skulle gøre det på grillen. Men nu har jeg mig et nyt mål.

Jeg synes disse bliver bedst, hvis man lige fryser dem let (en time ish) inden du kommer dem ind i varmen. Så beholder du dem mest runny indeni. Og det kan Pillivuyts porcelæn også sagtens klare. Ikke at du kunne finde på at bruge andet, men hvis du gør, så tjek lige op på om det kan klare temperaturforskellene direkte fra frost og så til bagevarme. Der kan også være noget med bagetid, hvis du bruger andre beholdere. Generelt tager det jo lidt tid at varme porcelæn op, så man kan lige lægget et par minutter til der i forhold til fx en foliebakke. Generelt skal du være opmærksom på ting som skal på grille eller i meget høj varme, så tjek om de er glacerede under bunden. Er de “rå” under bunden, burde det ikke være noget problem. Men her tør jeg ikke lige tale om andet end Pillivuyts ting. Blot så du ikke korsfæster mig, hvis konkurrentens porcelæn ikke kan klare det og du har stolet lidt for meget på mig. Jeg har brugt både ramekiner fra serierne Plissé og Montmartre.

Jeg valgte at servere min fondant med en hindbærcoulis og lidt vaniljeis. Der er som sådan ikke så meget sukker i kagerne. Men der er hvid chokolade, som kan være hvinende sødt, så de skal altså have noget syre for at bringe balance ind i regnskabet. Det samme med den kolde is, den er et perfekt modspil til den varme/lune kage. Kagerne kan selvfølgeligt også spises kolde, men de er bare bedst når chokoladen er flydende.

Og et lille trivia spørgsmål. Hvilken engelsk madpersonlighed vil jeg gerne være, når man lige se det sidste af videoen?

 

Hvide chokolade fondants med hindbær (inkl videoopskrift)

Thomas
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet tid 22 minutter
Antal 6 stk

Ingredienser
  

 • 200 g hvid chokolade
 • 100 g smør
 • 3 æg
 • 50 g lys muscovado sukker
 • 100 g mel
 • 100 g hindbær

Herudover

 • 125 g hindbær
 • 0,5 spsk sukker
 • vaniljeis

Sådan gør du
 

 • Smelt smør og 100g chokolade forsigtigt sammen. Brug eventuelt et vandbad.
 • Pisk æg og sukker luftigt. Pisk chokolade og smørret i.
 • Fold først melet i - Eller pisk i det mindste forsigtigt.
 • Vend hindbærrene i.
 • Fordel dejen i 6 smurte ramekiner. Kom halvdelen i først og kom så den resterende hvide chokolade i. Herefter kommes den resterende dej i.
 • Har du tiden, så sæt dem på køl eller frost en times tid.
 • Bag/grill ved 200-225 grader i 12-13 minutter. indirekte varme. Mærk efter. De skal ikke bages igennem. Udfordringen kan være, hvis varmen på grillen ikke er høj nok, så når de ikke at blive så hurtigt bagte udenpå, at de ikke også bliver det indeni, ergo ingen flydende kerne.
 • Lad dem køle let før de serveres.
 • Blend de resterende hindbær med en smule sukker og smag eventuelt til med citronsaft. Server denne coulis til sammen med en kugle vanilieis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close