Chokoladeladekage med kirsebær (og ekstra chokolade)

Det er som om der er forskellige ting som trender i mit lille køkkenunivers. Og i år har det været den her chokoladekage, som er kommet i en masse forskellige afskygninger. Den er lavet i variationer, som passede til det den skulle gå med. Først bare ret plain bare med chokolade og lidt roser. Så med marshmellow fluff og jordbær og til sidst i denne version med kirsebær.

Det der faktisk startede hele festen var at jeg havde investeret i nogle ret bekostelige forme til et arrangement, som jeg skulle lave kager til. Og så skulle de sakssusme altså også bruges. Men jeg vil sige, at det ikke bliver dårligere af at blive bagt i en springform eller en randform.  Du skal blot være opmærksom på at bagetiden selvfølgelig kan variere en smule. Jeg plejer bare at stikke i kagen og så skal kniven eller lignende komme nogenlunde ren op. Og mange gange kan man bare trykke let på den og så kan man mærke om det er ren blæver i kagen. Den må også gerne være ret moist indeni.

Til denne version lavede jeg en hvid chokolade og creamcheese frosting, som faktisk startede lidt som en fejlslagen ganache. Jeg havde simpelthen ikke nok hvid chokolade tilbage til at få den til at sætte sig. Og efter jeg havde forsøgt at piske den stivere, måtte jeg tilføre lidt cream cheese og kirsebærpulver. Og det blev bare ualmindeligt godt. Man siger jo ofte at de bedste opfindelser kommer af fejl. Det her må være en af dem. Det fede er også, at du jo så kan lave den med både hindbær, blåbær eller solbær, hvis det er det som lige er til at skaffe. Sæsonen for danske kirsebær er jo forholdsvis kort. I hvert fald på vores lille træ.

Chokoladeladekage med kirsebær (og ekstra chokolade)

Thomas
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time

Ingredienser
  

  • 200 g smør
  • 200 g lyst muscovadosukker
  • 4 æg
  • 40 g kakaopulver
  • 175 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g chokolade her en blanding mellem hvidt og 71%.
  • 125 g kirsebær uden sten. Plus ekstra til toppen.

Frosting

  • 75 g hvid chokolade
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk kirsebærpulver
  • 65 g cream cheese.

Sådan gør du
 

  • Smør og sukker piskes til det er lyst og lækkert. Det tager 7-10 minutter.
  • Kom æggene i et efter et. Sigt mel, kakao og bagepulver i og fold det sammen.
  • Vend grofthakket chokolade og kvarte kirsebær i. Kom dejen i en smurt form.
  • Bag 40 minutter ved 190 grader.

Frosting

  • Bring fløden i kog og sluk for varmen. Kom den hvide chokolade heri og lad den smelte. Overfør blanding til en skål og lad den køle.
  • Kom cream cheese og kirsebærpulveret i og pisk til det er en sammenhængende masse. Lad den eventuelt køle lidt ekstra.
  • Smør cremen på kagen, dust med lidt pulver og top med kirsebær.

Join the Conversation

  1. Hej Thomas, det ser virkelig godt ud! 2 spm: hvor mange personer (cirkus) er opskriften til? Og hvor støver du kirsebærpulver op? Mvh. Lene

    1. Jeg vil sige at der er 8-10 gode stykker i den, så det er vel mere et spørgsmål om hvor kagesultne folk er.

      Jeg mener at jeg fik mit kirsebærstøv fra Inco, men har set det flere gange i de forskellige bagebutikker på nettet.

      Thomas

  2. Charlotte Merete Jensen says:

    Hej Thomas,

    Jeg er fuldstændig vild med det look den her kage har – den må jeg bare prøve at bage! Hvor kan man købe den fantastiske form?

    Mvh. Charlotte

    1. Den er fra Nordic Ware, de har ret mange specielle forme. Jeg købte min hos Coop, fordi der havde de noget medlemsrabat. Men jeg mener også de sælger dem hos kitchenone.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close