Grillet hummer á l’américain

Annonce – I samarbejde med Char-broil Danmark

Man skal jo passe på med hvad man kaster sig ud i, når man leger med klassikere. Og det her er vist i den ende, hvor man kalder det en fortolkning. Bare lige så I er opmærksomme på det. For her bliver der både brugt grill og sådan. Men jeg vil vove at påstå, at grundessencen er meget er meget tæt på den oprindelige ret. Hommard á l’américain. Nemlig en hummer med en sauce med tomat og krydderurter. Jeg har her bare lavet den i en grillversion, som blev til som forret til vores grillskole sammen med Char-Broil. Det er 14 dage siden vi afholdt den sidste, så man bliver jo næsten nostalgisk. Nu nyder jeg bare, at vi så kan holde lidt ferie i stedet for og det er jo egentlig heller ikke så ringe.

Jeg var ret priviligeret på grillskolen, at jeg kunne lave lige præcist de retter, som jeg gerne ville lave. Sådan noget forpligter jo også. Men det måtte også gerne være med nogle wauw ingredienser, som man måske ikke bruger hver dag. Hummeren blev forretten. Det var egentlig også for at vise folk, at man kan bruge det sideblus til noget fornuftigt. Der er ret mange som vægter deres grillvalg på om der er sideblus eller ikke. Det er så de færreste som faktisk får det brugt så meget, men her kom der lige en lille opskrift, hvor det kom i brug. Derefter skulle de grille en moppedreng af en cotes de boeuf. Det var dansk modnet kvæg i en størrelse, hvor de fleste faktisk blev imponeret. Tanken var her, at man skulle grille et større stykke kød. Det er jo en anelse mere udfordrende end bare smide to tynde koteletter på grillen. Det kunne jo også sagtens have været en culotte eller cuvette. Princippet er jo helt det samme. Så skulle der masser af tilbehør til, grønt that is. Egentlig bare for at trylle noget lidt magisk lækkert frem på ingen tid med meget få ingredienser. Vi sluttede af med french toast – lavet på grillen selvfølgelig – med en grillet fersken, yogurt creme og hindbær. Læringsmålet her var at der fandtes flere grillede desserter end bananer med whiskey, ananas med rom eller Smores. Tjek.

Tilbage til denne ret. Den involverer jo hummer, så der synes jeg om muligt, at du skal skaffe en levende dansk version. De smager af noget mere end de canadiske og prisen er sjældent så meget højere. Der er selvfølgelig tidspunkter, hvor de danske er fredede og så er der forskel. Men der ville jeg lave cirka den samme ret, bare bruge jomfruhummer i stedet for. Saucen vil også gå godt sammen med et stykke dampet hvid fisk eller lignende.

Og når du skal slå sådan en hummer ihjel, så synes jeg du skal stikke den igennem hovedet og få det flækket. Jo mere du nørkler med det, desto værre er det. Der kan godt være lidt nerver som får den til at danse, men sådan er det. Du kan vælge at smide den i fryseren en halv time inden du slår den ihjel, det skulle bedøve den. Men helt ærligt, bare få det gjort og gør det hurtigt. Det er det klart mest humane. Husk at fjerne tarmen og hjernemassen. Skulle der være koral i, som er rogn, kan man sagtens hakke det op og komme i saucen. Det er oftest sådan en grøn “pose” med rogn, som sidder langs ryggen.

Grillet hummer á l'américain

Thomas
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 levende hummer
  • 10 cherrytomater
  • 2 skalotteløg
  • 10 estragonkviste
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 deciliter tør hvidvin
  • 1,5 dl grøntsags hummer eller fiskefond
  • 50 g smør
  • 1 citron

Sådan gør du
 

  • Cherrytomaterne grilles hårdt til de er møre og har taget farve.
  • Svits finthakket skalotteløg og estragonkviste i olivenolie på en pande på sideblusset.
  • Når løgene er klare kommes vinen på, som reduceres ned til halvdelen.
  • Kom fond på og reducer igen ned. Kom tomaterne ved og knus dem let. Sluk for varmen og tilsæt smørret under omrøring.
  • Til sidst smages saucen til med citronsaft, salt og peber. Slut af med finthakkede estragonblade.
  • Flæk hummeren ved at sætte en stor kniv i ”krydset”. Pres resolut ned og halver hovedet, herefter kroppen. Slå med bagsiden af en kniv på kløerne til de revner.
  • Pensel kødet med olivenolie, salt og peber.
  • Grill 1-2 minutter på kødsiden, vend den herefter om på den anden side og grill yderligere 3-5 minutter afhængig af størrelse. Kløerne kan kræve lidt længere, så bræk dem af og grill et par minutter yderligere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close