Go Back

Hvide chokolade fondants med hindbær (inkl videoopskrift)

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid12 minutter
Samlet tid22 minutter
Antal: 6 stk
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 200 g hvid chokolade
  • 100 g smør
  • 3 æg
  • 50 g lys muscovado sukker
  • 100 g mel
  • 100 g hindbær

Herudover

  • 125 g hindbær
  • 0,5 spsk sukker
  • vaniljeis

Sådan gør du

  • Smelt smør og 100g chokolade forsigtigt sammen. Brug eventuelt et vandbad.
  • Pisk æg og sukker luftigt. Pisk chokolade og smørret i.
  • Fold først melet i - Eller pisk i det mindste forsigtigt.
  • Vend hindbærrene i.
  • Fordel dejen i 6 smurte ramekiner. Kom halvdelen i først og kom så den resterende hvide chokolade i. Herefter kommes den resterende dej i.
  • Har du tiden, så sæt dem på køl eller frost en times tid.
  • Bag/grill ved 200-225 grader i 12-13 minutter. indirekte varme. Mærk efter. De skal ikke bages igennem. Udfordringen kan være, hvis varmen på grillen ikke er høj nok, så når de ikke at blive så hurtigt bagte udenpå, at de ikke også bliver det indeni, ergo ingen flydende kerne.
  • Lad dem køle let før de serveres.
  • Blend de resterende hindbær med en smule sukker og smag eventuelt til med citronsaft. Server denne coulis til sammen med en kugle vanilieis.