Squashkage med creamcheese frosting

Gå til opskrift

Faktisk så er der til en forandring ikke behov for den store introduktion her. I hvert fald er det sådan en af mine barndomskager. Den, drømmekagen fra brovst, gammeldags æblekage også marmorkage. Det er dem som jeg bedst kan huske fra min barndom og det er lidt forskellige mennesker som har bagt dem. Jeg tror så godtnok ikke vi fik serveret squashkagen med creamcheese frosting. Men jeg tænkte lidt, at det skidt smager jo så godt og topper lige kagen af på allerbedste vis. Så hvorfor ikke.

Den her kage er lidt sådan en jeg bare har sjusset mig lidt frem til. Altså den smager som den skal. Men jeg tog lidt udgangspunkt i en gammel opskrift, som jeg lavede med en gulerodskage og så arbejdede mig ud fra den. Jeg synes det er rigtigt lækkert, hvis kan lige får det ekstra hint at krydderi, så jeg tilføjede en smule ingefær, som bare passer godt ind i de fleste kager. Og lige den her kage har jo den koloenorme fordel, at den bare bliver ved med at holde sig saftig dag efter dag på grund af squashen. Jeg lavede den torsdag. Og her søndag er den stadig god.

Og ja, squashen er også godt her midt i fitness-januar. Så skal du bare spise halvanden kage for at opnå de 600g grønt om dagen. Hurra! Er du mere til gulerødder, så kan du altså også erstatte squashen med gulerødder, pastinak eller revet græskar.

Jeg ved ikke om man kan sige, at jeg har planket opskriften på frostingen. Men jeg har brugt den samme opskrift, som jeg altid bruger på den. Og den har jeg fra Cecilia hos Copenhagen Cakes. Jeg tilføjer bare lidt citronskal for at bryde lidt af det søde. Den er også godt at arbejde med, hvis man vil sprøjte den pænere ud. Find den originale opskrift sammen med dælans god gulerodskage lige her.

Squashkage med creamcheese frosting

Thomas
Kagen passer til en 24 cm springform.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Kage
Køkken Bagværk
Antal 12 Stykker

Ingredienser
  

 • 4 stk æg
 • 125 g Brun farin
 • 125 g sukker
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 400 g groftrevet squash
 • 325 g hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 2 tsk kanel
 • 1,5 tsk stødt ingefær
 • 100 g valnøddekerner
 • 40 g blå birkes kan undlades

Frosting

 • 450 g flormelis
 • 75 g blødt smør
 • 1 stk citron Økologisk
 • 200 g creamcheese – den fuldfede

Sådan gør du
 

 • Pisk æg, sukker, farin og vaniljepulver til det er lyst og luftigt.
 • Vend den revne squash i. Herefter sigtes hvedemel, bagepulver, kanel og ingefær i. Fold igen. Til sidst foldes letknuste valnødder og blå birkes i.
 • kom i en smurt springform og bag cirka 45-50 minutter ved 180 grader. Du skal kunne stikke i den med en pind, hvor pinden kommer op ren, før den er færdig. Lad den køle.
 • Pisk smør, flormelis og citronskal sammen til smørret er helt optaget i flormelisen. 
  Tilsæt creamcheese og pisk til det er en let og luftig masse. Hvis du pisker for længe, kan den godt blive for tynd.
 • Smør på toppen af kagen. 
 • LET THEM HAVE CAKE!
Keyword KAGE KAGE KAGE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close