Fasan i hvidvin – Provence inspireret.

Der er mange jægere i min familie – Men de er desværre også så store dyrevenner, at de vist altid giver dyrerne en chance. I hvert fald ender der aldrig noget hjemmeskudt på mit bord. Så da jeg fik lyst til at lave fasan, så måtte jeg ud og købe den.

Lad dig ikke afskrække af at retten er med fasan og du ikke har adgang til sådan en størrelse. De kan sagtens erhverves, faktisk ikke så dyrt endda. Ellers erstat den med en kanin, kylling, vagtler eller hvad du lige måtte have for hånden.

Jeg serverede en blød polenta til – Sådan en intantpolenta der blev jazzet op med godt med parmesan og smør nok til jeg burde skamme mig. Du kan eventuelt vælge en grøn salat og lidt godt brød, hvis du synes det er lige tungt nok med polenta.

HUSK, vinen som du bruger til maden, skal være god nok til at du drikker den sammen med retten efter.

Hvad skal du bruge? (2 personer)

  • 1 fasan (denne var flået og uden vinger – Har du bare brystkød, er det også fint. Dog er der mere smag i et helt kræ)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Et par cm chorizo (i mangel på bacon)
  • 1 økologisk citron (skal og saft)
  • 16-20 cherry tomater
  • en god håndfuld gode oliven
  • 1,5 spiseskefuld grov sennep
  • Krydderurter (salvie, oregano, rosmarin og 2 laurbærblade)
  • cirka en halv flaske hvidvin (min fik vist lidt mere, for jeg skulle lige eksperimentere med at tage billeder af at jeg hældte vinen i. Så havde jeg pludseligt hældt en del i)
  • Salt, Peber og lidt fennikel frø – Hvis du har)
  • (ung) Olivenolie til stegning. Nogle gange synes jeg det er lidt i overkanten at stege med olivenolie på grund af smagen, men her passer den godt ind.

Fasan i hvidvin - Provence inspireret.

 

Del dyret i 4 dele. 2 Lår og flæk brystet. Jeg ved jeg burde have kogt ryggen ind sammen med, men der var simpelthen ikke plads. Jeg ved også jeg så burde have gemt det til en vildt fond, men der var ikke plads i fryseren.

Fasan i hvidvin - Provence inspireret.

 

I en varm pande bruner du kødet af i godt med olie. Det sprutter og sprøjter, men sådan er det. Tag kødet fra når det har fået lidt farve.

Fasan i hvidvin - Provence inspireret.

 

Nu er det turen for grøntsagerne. Snit hvidløgene fint – uden at være for pertentlig. Del løget i 8 både. Tern chorizoen (eller dit bacon). Brun det i olien. Fuld skrue, det må godt tage lidt farve.

Fasan i hvidvin - Provence inspireret.

 

Kom kødet tilbage. Riv citronskal, pres efterfølgende saften ud af den. Tilsæt sennep. Hakkede ansjosfileter (kan undlades – men giver en dejlig saltet smag), oliven, krydderurter (du kan binde dem til en bouquet garni, men her i det lille hjem må det gerne være lidt rustikt). Tilsæt peber og fennikelfrø – vent 10 minutter med salten, så du reelt kan vurdere om der er behov for det. Tilsæt vinen –  mens mens du ihærdigt forsøger at tage et godt billede af det. Det sidste er dog ikke nødvendigt.

Fasan i hvidvin - Provence inspireret.

 

Lad det boble under låg cirka 35-40 minutter. Synes du at saucen er lidt for vandet, så tag alle tingene op og kog den ind alene. Ellers serverer du bare med den polenta, som du har lavet i mellemtiden – Og har fuldt opskriften på posen da du lavede. Ja, nu er retten i sandhed godt rustik, men gud hvor den smager.

Fasan i hvidvin - Provence inspireret.

 

Fasan i hvidvin - Provence inspireret.

 

Fasan i hvidvin - Provence inspireret.

Join the Conversation

  1. Charlotte G says:

    Nøj, det ser godt ud!
    Jeg vandt en fasan i pakkeleg i lørdags til madklubben julefrokost.
    Jeg har aldrig smagt fasan og kikket rundt på nettet. Den her opskrift tiltaler mig mest!
    De andre er med brun sovs og ribsgelé. Og det skal jeg ikke have ret mange gange før det er nok
    Venlig hilsen
    Charlotte G

    1. Den er også ret god. Men husk at passe på haglene, når du spiser den 🙂

      Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close