Salat med bagte rødbeder og løg.

Gå til opskrift

Jeg er lidt i tvivl om det her skal kategoriseres som en salat, et tilbehør, en vegetarret – Eller bare en ret. I hvert fald har jeg det vildeste crush i øjeblikket på rødbeder. Og det er næsten i alle mulige afskygninger. Lige fra de rå til de bagte og kogte. Jeg gør ikke rigtigt nogen undtagelser der. Og så er de jo også billige og gode lige netop nu.

Jeg tror hele denne rødbedecraze startede på Riget, hvor, undskyld, maden faktisk ikke var sådan lige noget at råbe hurra for. Så jeg fortrak ret tit til 7Eleven, hvor man kunne købe salater. Den foretrukne var med rå rødbeder, hummus, kylling og quinoa. Og siden da, har jeg bare ikke rigtigt kunne lægge den fra mig.

Jeg kan ret godt lide når man bager rødbeder – Og andre rodfrugter for den sags skyld – For det hiver lige lidt væske ud og gør dem let seje. Hvis man kan ramme de, hvor de har et let sejt ydre og stadig et saftigt indre er det helt perfekt.

Hvis man vil have lidt mere gods i den her, så kan man sagtens servere den sammen med lidt kogt perlebyg eller spelt. Det vil gøre sig glimrende under hele menageriet. Radicchio er lidt bittert – Jeg synes det er en fin kontrast, men nu har jeg også en hustru, som ikke er så vild med det igen, så der kan du vælge at tage den lidt mindre, men stadig bitre frisee. Eller bare skifte boldbane og tage enten spidskål eller feldsalat. Jeg synes det vigtigste er samspillet mellem rygeosten og de bagte løg og rødbeder.

Og så må du også selv bestemme, om du serverer den til frokost eller aften, alene eller sammen med noget. Men godt er det. Det lover jeg.

Salat med bagte rødbeder og løg

Thomas
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Salat
Køkken nordisk, vegetarisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 600 g rødbeder
  • 4+1 stk rødløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 4 spsk balsamico
  • 1 spsk flydende honning
  • 1,5 dl Syltelage Lige dele eddike, sukker og vand. Kogt op til sukkeret smelter.
  • 100 g skyr
  • 2 spsk rygeost
  • 1 håndfuld persille
  • 1 stk lille radicchio
  • 10 g smør
  • 1-2 spsk hel boghvede Kan undlades og fx erstattes af nødder
  • brøndkarse

Sådan gør du
 

  • Skræl rødbederne og skær dem i både. skræl og halver 4 løg. Er de store, så del dem en ekstra gang. 
  • Rør olivenolie, balsamico og flydende honning sammen. Vend løg og rødbeder i dette. Læg i en bradepande. Krydr med godt med salt og peber.
  • Bag 45 minutter ved 180 grader varmluft.
  • Skær det resterende løg i små både. Kom i syltelagen og lad det trække minimum en halv time.
  • Blend persillen til en fin masse. Kom skyr og rygeost ved. Blend mere. Passer igennem en fin sigte. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt citronsaft.
  • På en pande steges boghveden gylden i smøret. De skal blot blive let gyldne. Pas på de ikke brænder på.
  • Fordel rygeostcremen i bunden af enten et fad eller skåle. Kom herpå radicchioblade, rødbeder, løg. Top med boghvede og brøndkarse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close