“Sommersalat” med rygeostcreme og bagt ising.

Sponseret indlæg

Det er sikkert og vist, så snart der bliver mere end 15 grader, så orker jeg ikke at spise. Bare det mindste varme giver mig den værste madlede – I hvert fald når jeg selv skal indtage den – Der er ikke nogen udfordringer med at lave den og tænke på den. Hvilket jo er meget heldig, da det er det, som jeg gør hele dagen. Eller i hvert fald ret meget af den.

Som den småtravle småbarns  babyfamilie vi nu en gang er, så må vi indrømme, at vi altså ikke får nok fisk. Jeg tror desværre at det hænger sammen med, at mulighederne for frisk fisk herude i Ørestad simpelthen er for begrænsede. Du kan købe fisk i Bilka, men jeg synes altid det ser lidt kedeligt ud. Og så er der det gaspakkede. Og det er bare slet ikke en mulighed i mit hoved. Jeg er måske også mere sart, når det kommer til fisk end de fleste. Det tog mig faktisk 30 år at lære at spise fisk. Så det kræver også at fisken er helt i orden. Helst fra fiskehandleren, hvor jeg har set dem som sælger mig den i øjnene. Jeg skal også selv lige kunne pege på lige præcist den fisk, som jeg gerne vil have. Udfordringen er at det så også ofte bliver ret ensporet, hvad angår valgene. Det er jomfruhummer, østers, kammusling, torsk, rødspætter – en gang i mellem knurhaner eller pighvar. Altså hvis jeg rigtigt er ved muffen. Den anden udfordring er også, at det jo så kræver en tur ind til byen for at hente fisken. Så reelt bliver det til mere gris og ko, når det kommer til stykket.

Da Skagenfood spurgte om jeg kunne have lyst til at prøve deres kasser, sagde jeg så ja med det samme. For så kunne vi da få fisk en gang i mellem. Og vi er nu på anden uge og på de samlet set 6 dage, som der har været mad til, har der været fisk halvdelen af tiden. Og det er fisk som vi normalt ikke får herhjemme. Ising og havkat. Ja, så var der en dag med laks, men det får vi faktisk heller ikke, for jeg kan ikke så godt lide det tilberedt. Så jeg har nu lagt det på frost, så det er klar til at blive rimmet ved lejlighed. Udfordringen er blot, at min anarkistiske og autonome hjerne magter ikke at følge opskrifterne. Det her skulle have været en stegt isingfilet med perlebyg. Derudover skulle vi have haft laks med pasta og broccoli, paprikaschnitzel med blomkålskartoffelsalat og sesam. Faktisk nogle ret lækre opskrifter, som jeg er helt sikker på ville glæde i rigtigt mange hjem, hvor man hænger fast i de samme 7 opskrifter. Men sådan er min hjerne jo ikke lige bygget op. Så vi skal have noget ala denne ret, så skal vi have pasta med en saute af schnitzlen og et par andre grøntsager, og så skal vi have rimmet laks med blomkål og marineret courgette. Så det faktisk ender ud som nogle ret lette ting. Det handler mest om, at når jeg åbner låget på kasserne, så går der lidt Masterchef og mystery box i den. Så laver jeg noget ud fra hvad der lige er. Her er det bare et helt perfekt udgangspunkt.

En lille ting, som måske også er ekstra godt ved Skagenfood frem for andre af disse måltidsleverandører er, at det er posten som leverer pakkerne. Ergo, du skal ikke til at aflevere en nøgle, når man som os bor i en aflåst opgang. Det har faktisk været lidt af en udfordring for mig. Derudover synes jeg også portionerne er passende. Ikke et ondt ord om andre af disser services. Men det her er bare tænkt som god, sund mad. Udenfor for mange dikkedarer og uden det bliver for distancerende i forhold til hvad man ellers ville kyle i skrutten. Godkendt fra min side. Og jeg er ret sikker på at vi bliver hos dem efter denne lille prøveperiode. Det er rart at blive rusket lidt op i.  Jeg er fan.

Og ovenpå denne lille dunnertale, hvad var der så på tallerknen? Det er ikke en klassisk sommersalat, den er jo ofte med radisser, ærter, agurk og så rygeost. Rygeosten og radisserne var her i hvert fald. Men det er også en ting mellem en kartoffelsalat og en sommersalat. Den er ret enkel og lave og det gode er, at har du kartofler fra dagen før, så tror jeg måske du kan barbere tiden ned til cirka et kvarter eller 20 minutter. Nu bruger jeg ising her, som er en fladfisk, så et eller andet sted kan du jo bruge lige præcist den fladfisk du måtte have ved hånden. Rødspætter, skrubber, tunger. Slå dig løs. Eller måske noget fra torskefamilien. Det virker altså lige godt. Bare vær opmærksom på den i ovnen, så kan du tilberede hvilken som helst fisk. Tryk lidt på den og når den er mælkehvid og samtidig slipper i lamellerne, så er den færdig. Og husk, hellere lidt for lidt end lidt for meget, hvad angår tilberedning.

I forhold til hvad der var i kassen, så tilsatte jeg kun 1,5 spsk creme fraiche og så diverse urter. Jeg brugte det jeg havde i bedet. Jeg synes du skal gøre det samme. Hvis du kun har dild, er det også helt fint. Dild går både godt til fisken, til kartoflerne og blomkålen.

"Sommersalat" med rygeostcreme og bagt ising.

Thomas
Antal 2 portioner - hovedret

Ingredienser
  

 • 7-8 små filetter af ising. Det er en ret lille fisk, vurder hvad I plejer at spise
 • 300 g kartofler
 • 0,25 blomkål
 • 4 radisser
 • 75 g rygeost
 • 1,5 spsk creme fraiche
 • 0,5 spsk grov sennep
 • Urter Dild, tallerkensmækker, karse, rød skovsyre
 • Salt peber
 • Citronskal
 • Olivenolie

Sådan gør du
 

 • Krydr filetterne med salt og peber, kom en kvist dild på og rul den. Læg den i en lille bradepande. Sæt i ovnen ved 150 grader i cirka 10 minutter - Føl dig frem. Når lamellerne slipper er den klar. Lad dem herefter hvilke 2 minutter.
 • Kog kartoflerne - Som du plejer. Køl de kogte kartofler i koldt vand efter endt kogning.
 • Skær blomkål og radisser tyndt på en mandolin. Læg i isvand så det sprøder op. Det skal være næsten gennemsigtigt tyndt skåret.
 • Rør rygeost, creme fraiche og sennep sammen. Smag til med salt, peber og evt lidt citronskal eller saft.

Anretning

 • Halver kartoflerne og kom på tallerknen, så fisken og dupper af rygeostcreme.
 • Top op med blomkål, radisse og urter. Slut af med lidt salt, peber, citronskal og god olivenolie.
 • Nyd.

For god ordens skyld skal det nævnes, at indlægget er udgivet i samarbejde med Skagenfood, som har levereret råvarerne til denne ret. Ikke opskriften – tydeligvis. Derudover er ord, billeder, holdninger og dumdristige ideer mine helt egne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close