Andelår med Brombær og kantareller, ærter og bacon på sidelinien.

Andelår med Brombær og kantareller, ærter og bacon på sidelinien.Jeg var så heldig at få fat i berberieandelår i Irma til 30 kroner for to styk. Det var næsten for godt til at være sandt. De var ferske og så ganske tiltalende ud. Jeg havde overvejet at købe flere og confitere dem i andefedt, desværre lå de ikke inde med andefedt denne hellige søndag. Så jeg måtte nøjes. I samme ombæring købte jeg også 100g kantareller og en bunke ærter til bælge.

Det er lidt en hjemmegjort opskrift, hvor man nyder nogle af de gode ting som er fremme i øjeblikket. Jeg er sgu sådan lidt Carpe Diem agtig – Altså på den meget mad-agtige måde 🙂 Her er mad til to personer. Er du ikke til alt det benværk, så køb brysterne i stedet. Jeg kan bare bedre lide kødet på benene og så er de som regelt altid meget billigere.

Andelår med Brombær og kantareller, ærter og bacon på sidelinien.
Klar til Brombærbad

Hvad skal du bruge til sådan en gang and?

  • 2stk andelår (disse vejede 340g pr styk)
  • Salt, Peber, Timian.
  • 100g brombær
  • 50g sukker
  • 1 dl balsamico.

Jeg tog andelårene og lagde i et fad, krydrede med salt, peber og timian. De røg i ovnen på 200grader og fik lov til at stå der cirka 20 minutter.

Andelår med Brombær og kantareller, ærter og bacon på sidelinien.I mellemtiden kom jeg brombær, sukker og balsamico i glasset til min Bamix og gav dem en ordentlig tur. Tanken var at jeg ville lave en glace-agtig ting, som ville stege ind i andekødet. Blive blandet lidt med noget af det andefedt som lårene afgav og så blive dejligt karamelliseret. Jeg hældte mixet over lårene og sørgede løbende for at øse op over lårene. Endeligt sørg for at det ikke brænder fast, det er virkeligt noget værre skidt at få af efter – Been there, done that. De fik cirka en halv time i brombær-vandseng herefter. Da de var næsten klar, tog jeg alt det resterende væske og siede ned på en pande. Skyllede fadet de var i (så resterne ikke brændte fast) og satte dem ind og gav det sidste.

Andelår med Brombær og kantareller, ærter og bacon på sidelinien.
Ja, monteret med RIGELIGT SMØR.

Resterne af mit brombær/eddike/andefedts arrangement, som nu var i en pande, reducerede jeg ned. Jeg må være ærlig at indrømme at for at give lidt ekstra smag, snød jeg lidt. Jeg kogte det ind sammen med en enkelt Knorr “fond du chef” terning med kyllinge fond. Det er det eneste af Knorrs produkter jeg kunne finde på at bruge. Men jeg har dem altid til at stå til en nødsituation. Da den var reduceret en smule ned, tog jeg den af blusset og monterede den med smør. En lidt anderledes sauce med masser af smag og så alligevel et overraskende lille twist i form af brombær.

Tilbehør

Andelår med Brombær og kantareller, ærter og bacon på sidelinien.
Jeg fiskede en smule, da jeg fandt disse kantareller

Vi fik selvfølgeligt nye danske kartofler til. De blev kogt. Bum.

Derudover fik vi også en blanding af sprødstegt bacon, kantareller stegt i fedtet derfra og så nogle friskbælgede ærter som hurtigt lige var vendt deri. De skulle bare lige blive venner, men tanken var at de de skulle beholde friskheden og sprødheden. Så de var blot dernede et halvt minut.

Retten tog lidt over en time at lave – Udelukkende på grund af stegetiden på anden. men det var værd at vente på. Prisen var også ganske god. Vi ligger på under 100 kroner for to mennesker samlet.

Andelår med Brombær og kantareller, ærter og bacon på sidelinien.

Andelår med Brombær og kantareller, ærter og bacon på sidelinien.

Andelår med Brombær og kantareller, ærter og bacon på sidelinien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close