HURTIG og nem sommerpasta

Om en måned går jeg på sommerferie. Sådan helt rigtigt. En ferie hvor der ikke skal laves noget. I sommerhus på vestkysten. Hvor pulsen igen når ned på normal trav. Den kører ret højt i øjeblikket, men det er bare fordi jeg er så priviligeret, at der er mange, som gerne vil arbejde sammen med mig. Jeg brokker mig ikke. Lige så meget som jeg elsker at slappe af, lige så meget elsker jeg at have mange bolde i luften. Når der er travlt må aftensmaden også gerne gå hurtigt. Det gør det altså her i dette tilfælde

Disclaimer: Følgende udsagn stemmer kun, hvis du har et tilpas gammelt komfur, hvor dit vand ikke koger for hurtigt. Men det der tager længst tid ved hele den her ret, er at få vandet til pastaen op og koge. Det tog maksimalt 20 minutter fra jeg startede til vi spiste. Og der havde jeg vel at mærke også taget billeder af maden. Jow jow.

Retten var en af de klassiske “Hvad har vi egentlig”-retter. Kød og pasta kom fra måltidskassen hos Skagenfood. Courgette var i overskud fra noget fotoværk. Asparges havde jeg fundet – danske – i supermarkedet, hvor de var sat ned til halv pris, fordi de var ved at løbe på dato. Og de fejlede bare ikke det mindste. Ja, der vandt jeg. Fløden – det er altid på køl. Ærterne hevet direkte fra fryseren. Jeg ved man burde bælge sine egne, men når de kommer i den her facon, så kan jeg altså ikke smage forskel.  Jeg har absolut ikke noget mod frugt og grønt på frost. Der er mange som får det til at lyde som noget dårligt. Men tænk på, at det der ender på frost, er det som er plukket mens det var i sæson. Det er trods alt noget bedre end januar jordbær. Men det er en hel anden snak.

For min tese – det lyder som om at jeg trækker i land – kan holde stik, så skal det også gerne være noget pasta, som koger hurtigt.
HURTIG og nem sommerpasta

HURTIG og nem sommerpasta

Thomas
Antal 2 pers

Ingredienser
  

 • 250 g pasta Her Tagliolini fra Il Fornaio
 • 300 g skinkeschnitzel eller lignende udskæring
 • 1 courgette
 • 100 g ærter
 • 4 hvide asparges
 • 2 spsk hakket bredbladet persille
 • 1-1,5 dl fløde
 • Salt og peber.
 • Parmesan til toppen.

Sådan gør du
 

 • Vand til pasta bringes i kog og saltes. Pastaen kommes i og koges aldente - Følg vejledningen på pakningen ifbm kogetid.
 • I mellemtiden skæres schnitzlerne i tynde strimler. En pande varmes op og kødet brunes af i en smule olie.
 • Asparges og courgette i stykker af 1 cm kommes ved sammen med ærter. Når det har stegt et minuts tid eller to kommes fløde og kogevand fra pastaen ved. Lad det koge en smule ind.
 • Tilsæt den kogte pasta og persille. Vend det godt rundt. Smag til med salt og peber.
 • Server med et ordentlig lag parmesan på toppen.

HURTIG og nem sommerpasta

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close