Go Back

"Sommersalat" med rygeostcreme og bagt ising.

Antal: 2 portioner - hovedret
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 7-8 små filetter af ising. Det er en ret lille fisk, vurder hvad I plejer at spise
  • 300 g kartofler
  • 0,25 blomkål
  • 4 radisser
  • 75 g rygeost
  • 1,5 spsk creme fraiche
  • 0,5 spsk grov sennep
  • Urter Dild, tallerkensmækker, karse, rød skovsyre
  • Salt peber
  • Citronskal
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Krydr filetterne med salt og peber, kom en kvist dild på og rul den. Læg den i en lille bradepande. Sæt i ovnen ved 150 grader i cirka 10 minutter - Føl dig frem. Når lamellerne slipper er den klar. Lad dem herefter hvilke 2 minutter.
  • Kog kartoflerne - Som du plejer. Køl de kogte kartofler i koldt vand efter endt kogning.
  • Skær blomkål og radisser tyndt på en mandolin. Læg i isvand så det sprøder op. Det skal være næsten gennemsigtigt tyndt skåret.
  • Rør rygeost, creme fraiche og sennep sammen. Smag til med salt, peber og evt lidt citronskal eller saft.

Anretning

  • Halver kartoflerne og kom på tallerknen, så fisken og dupper af rygeostcreme.
  • Top op med blomkål, radisse og urter. Slut af med lidt salt, peber, citronskal og god olivenolie.
  • Nyd.