Hummer og aspargers dog – Lidt af en vandhund.

Det er altså sjældent at to på en gang er dårligt, medmindre vi altså taler om fodvorter eller sure rockere, som står med knojern udenfor dit vinduer og truer. Så her får I lige to opskrifter på hotdogs på en gang. Jeg synes nemlig også, at jeg har været lidt fedtet med dem på det seneste. Det skal jo ikke være nogen hemmelighed, at vi ret ofte får hotdogs herhjemme. Det er noget vi ser frem til og nyder. Men sjovt nok havde lobsterdoggen sneget sig udenom vores radar. Eller ikke udenfor radaren, men udenfor garnet. Så vi har sådan set bare ikke fået den lavet, selvom det har været planlagt et par gange.

Nu skulle det så være. Jeg havde allerede bagt brødene, da jeg alligevel havde slået brioche op til et arbejdsprojekt. Ja, det bedste hotdogbrød er altså lavet af brioche. Jeg vejer mine af til cirka 70-75 gram. Det synes jeg passer perfekt. Til burgerbøller kører jeg cirka 85-90 gram.

Altså jeg tænker lidt, at når noget hedder en hotdog, så skal der altså være en art pølse i. Ellers er det vel bare en roll. For i hvert fald ser jeg nogle gange lobster rolls. Og det er sådan cirka det jeg har lavet uden aspargesen. Jeg ved det ikke.

Jeg havde fundet nogle violette asparges hos Asparges Knejpen i torvehallerne. De var vist fra en eller anden bonde ved lammefjorden – Søren et eller andet. Når man køber asparges derfra, skal de altså behandles med omhu. Får du får ikke meget bedre. Men vil du så ikke acceptere at blive smurt med mayonnaise med hummer i, hvis det endeligt skal være. Jomfruhummer i faktisk. Og det er faktisk ikke en gang af nærighed, at jeg brugte jomfruhummer. Det er fordi jeg faktisk foretrækker det frem for den almindelige hummer. Den almindelige er lidt mere dekadent, men jeg synes bare jomfruhummer er så fantastisk sart og dejlig. Så den foretrækker jeg altid. Desværre var jeg lidt uheldig med de hummerhaler jeg købte, at nogle af dem var nogle forfærdelige undermålere, så jeg endte med at supplere op med en avokado, for at have nok. Og det virkede sku. Så næste gang køber jeg flere jomfruhummerhaler, men jeg supplerer nok stadig op med avokadoen. Det var et match made in heaven. Et kort overblik overvejede jeg at køre fjordrejer istedet for jomfruhummer, men så blev jeg bare så ufattelig doven.  Men jeg overvejer kraftigt at lave en reje-dog. Sådan lidt ala svenskernes. Bare bedre. Selvfølgelig.

Skulle du ende op med ekstra jomfruhummer filejs, så er det altså også godt i en sandwich.

PPPPPS. kun creme fraiche 38% virker her.

Hummer og aspargers dog - Lidt af en vandhund.

Thomas

Ingredienser
  

 • 6 hotdogbrød
 • 6 store asparges
 • 15 g smør
 • 14 jomfruhummerhaler
 • 1 håndfuld salturt
 • 1 spsk finthakket dild + dild til toppen
 • 1 avokado
 • 0,5 lille skalotteløg
 • 2-3 spsk mayonnaise
 • 1 spsk creme fraiche læs noten ovenfor
 • Salt og peber

Sådan gør du
 

 • Aspargesne skrælles og knækkes.
 • I en pande med låg kommes en cm vand og smørret. Salt vandet. Bring i kog og kom jomfruhummerne med skal deri. Damp dem under låg i cirka 2 minutter (afhængig af størrelse. Tag dem op og kom dem i koldt vand. Damp asparges i samme vand som hummerne. Efter vel at mærke. TIl de aldente.
 • Hummerne pilles og tarmen fjernes. Del et par gange og kom i en skål. Kom finthakket skalotteløg, mayonnaise og creme fraiche deri. Smag til med salt, peber, finthakket salturt og dild.
 • Lun brøddene og damp asparges. Kom asparges i brød. Top med hummersalaten, salturt og mere dild.
 • SPIS FOR SEVAN.

Hummer og aspargers dog - Lidt af en vandhund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close