Kringle med æbler.

Kringle med æbler.

Jeg har i et godt stykke tænkt på at bage en kringle. Idag tog fanden ved mig. Vi havde nogle æbler til at ligge, som var på nippet til at løbe hjemmefra.

Jeg skal da også være ærligt at indrømme, at det er karrierens første kringle. Ikke desto mindre så synes jeg resultatet blev temmeligt godt. Der kunne have været en smule mere snask i, men kan der ikke altid det? Jeg måtte sjusse mig lidt frem til min remonce, da jeg skulle ende med at løbe tør for smør. Men det virkede helt fint.

Hvad skal du bruge?

Dej

 • 1,5 dl mælk
 • 0,5 pakke gær
 • 150g smør
 • 1 æg
 • 1 knivspids salt
 • 50g sukker
 • ca. 6-7 deciliter mel. (fik ikke målt efter)

Remonce:

 • 150g marcipan
 • 100g sukker
 • 1 æg
 • 1 teske kanel

Derudover:

 • 2 æbler
 • Rosiner
 • Mandler, som hakkes til toppen.
 • 1 æg til pensling

Gæren blev rørt ud i mælken. Smøret smeltet i en gryde. Da den var kølet en smule kom den i selskab med mælken. Jeg tilsatte et æg, sukker og salt. Melet blev tilsat under omrøring. Den skal være til at arbejde med, da den skal kunne rulles ud. Den fik en kort æltning og blev så sat til at hæve i cirka en time.

I mellemtiden lavede jeg min remonce. I bund og grund er det blot at smuldre marcipanen og sukkeret sammen, herefter røre ægget i. Ægget kan erstattes af smør, hvis man vil være helt klassisk.

Kringle med æbler.

Dejen blev delt i tre næsten lige store stykker. Rullet ud. Remoncen blev fordelt sammen med de nu tyndt snittede æbler og rosiner. Jeg tror man med fordel kunne have vendt æblerne i kanelsukker for at få lidt mere smag.

Kringle med æbler.

Dejenstrimlerne blev flettet indover hinanden. Kringlen smurt med pisket æg, drysset med hakkede mandler og sukker.

Kringle med æbler.

Den fik så lov til at efterhæve cirka 15 minutter før den kom i ovnen

Den skal bage cirka 20 minutter ved 180 grader.

Kringle med æbler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close