Salat med græskar og perlebyg.

Der er gang i butikken. Jeg kan næsten ikke forstå at tiden går så stærkt. Synes lige vi var i september – Og nu er det december på søndag. Altså jeg havde planlagt i september at lave noget julegøgl i december, men jeg er ingenlunde nået dertil. Så jeg tror at det spasmageri bliver sådan et projekt til 2020. Så burde jeg i hvert fald have tid nok til at nå i mål med det.

De seneste par uger er gået med fotoopgaver og som noget lidt nyt også at lave madfotoworkshops for Sony. Jeg må indrømme at jeg var lidt stolt, da jeg blev bedt lave den første workshop for dem i Danmark. Endnu gladere da jeg blev spurgt om jeg også have lyst til at give mig i kast med det i Oslo. Det er afsluttet nu. Nu mangler der bare et par gode håndfulde opgaver og en enkelt tur til Düsseldorf før julefreden kan brede sig. Jeg har lidt et ønske om at blive lidt mere aktiv herinde igen. Lad os håbe på det bedste.

Men i hvert fald blev denne opskrift til lidt som det plejer. Tilfældigt. Jeg havde noget arbejde og skulle købe ind til nogle opskrifter, som jeg skulle lave ved en fotograf. Der skulle indgå et par koteletter. Efter jeg havde bestilt to, indså jeg så også at jeg umuligt kunne leve uden sådan en til aftensmad. Det var sådan en på ben med svær på og det hele. Virkeligt lækkert. Tilbehøret skulle være i den mere grønne ende, men det blev sådan lidt “oraaaaaaange” i stedet for. Og ja, man skal jo nok være i far generationen for at huske sådanne vittigheder. Badum-tisssch. Men jeg havde et kvart græskar stående, som nærmest tiggede om at blive brugt. Jeg synes det skal kombineres med godt med syre og noget tekstur, da det kan blive lidt fadt når det bliver bagt og der heller ikke er det store konsistens i det. Jeg har næsten altid sådan nogle forkogte perlebyg stående, som bare skal have ti minutter i jacuzzien før de er færdige. Det er er perfekt til de fyldige salater, som i sig selv sagtens kan udgøre et måltid. Derudover suppleret op med fintskåret fennikel, let blancheret sortkål og clementiner. En mere end hæderlig salat.

Lige for hurtigt at runde koteletterne, så er det nogle ordentlige basser. Jeg steger dem faktisk på samme måde som jeg ville stege en god bøf – Se eventuelt det her link – Måske lidt længere, men det er også det. Der er lige den lille hage på det, at når der er svær på, så skal man stege den af først, for ellers bliver det en lidt kedelig omgang. Men det foregik cirka sådan her. Smør sværen med lidt olie og salt den grundigt. Lad koteletten få lidt tid til at trække på bordet, så kernetemperaturen stiger og du skal stege mindre på den. Kom en smule olie på en kold pande og sæt koteletterne med sværen ned af i panden, skru op på mellemvarm varme. Når panden er ved at være rigtig varm, skulle sværen også give tegn på at være tilberedt. Så skal den nok få det sidste under resten af stegningen. Skru helt op for varmen og brun koteletterne på begge sider. Når de er brunede tages de af varmen, skru ned på mellemhøj igen (10 ud af 14 hos mig). Kom smør, hvidløg og timian på. Steg koteletten til den er cirka rosa indeni. Vend den ofte undervejs. Lad den trække 10 minutter og server. Og her kommer salatopskriften.

Salat med græskar og perlebyg

Thomas
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Salat
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 400 g græskar (her muskat, men hokkaido og butternut går også an)
 • 150 g forkogt perlebyg
 • 0,5 bundt sortkål
 • 4 spsk olivenolie
 • 1 spsk sennep
 • 3 spsk æbleeddike
 • 1 stk fennikel lille
 • 3 stk klemmentiner
 • 75 g ristede hasselnødder
 • Frisk basilikum

Sådan gør du
 

 • Skræl græskaret og skær det i grove stykker. Vend med lidt olie, salt og peber.
 • Sæt i ovnen 20-25 minutter ved 180 grader (eller til det er mørt)
 • Bring en gryde med saltet vand i kog og kom perlebyggen heri. Kog som anvist på pakken. I mellemtiden nippes sortkålen (eller grønkål). Kom den i sammen med byggen de sidste 2-3 minutter. Sigt og kom over i en skål. Vend med olie, sennep, eddike, salt og peber.
 • Skræl og skær clementiner i mindre stykker. Vend sammen med perlebyggen sammen med græskar og fintskåret fennikel.
 • Fordel på et fad. Top med med hasselnødder og frisk basilikum. Du kan også bruge andre urter eller nødder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close