Nem Krydret banankage

Den her kage blev til ud af ingenting. Det var faktisk ikke planlagt at der skulle bages kage. Men når alt kommer til alt, så er det måske mest en overspringshandling. Jeg har længe gået og tænkt på at lave en lidt anderledes banankage og når man så endeligt har muligheden for det, så er det med at slå til.

Det minder faktisk meget om en krydderkage. Men få fik den lige et skud banan for at gøre den rigtig moist. Og ja, jeg leger stadig med min foodprocessor og så er det altså nemt at lave sådan en kage. Bare tilsæt ingredienserne lidt efter lidt. I en form. Bage. Og så er der kage.

Min kære hustru er ikke så glad for rosiner i kage, men jeg vil mene at man faktisk godt kan give den et skud rosiner. Sågar også lidt nødder. Meget af den krydrede smag kommer fra den mørke muscovadosukker. Hvis du ikke lige har eller kan opdrive det, kan du sagtens erstatte det med enten brun farin eller helt almindeligt sukker. Hvis du bruger almindelig sukker, kan du bare skrue lidt op for krydderierne.Nem Krydret banankage

Nem Krydret banankage

Thomas

Ingredienser
  

 • 175 g smør
 • 200 g mørk muscovado sukker
 • 4 æg
 • 4 bananer
 • 200 g mel
 • 1,5 tsk bagepulver
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk stødt ingefær
 • 0,5 tsk stødt kardemomme

Sådan gør du
 

 • Rør smør og muscovadosukker til en ensartet masse. Rør æggene i et af gangen. Mos en banan og rør den i.
 • Bland mel, bagepulver og krydderier. Rør dem i massen. Kom dejen i en bageform, smurt eller med bagepapir.
 • Læg halverede bananer på toppen.
 • Bag kagen ved 180 grader i cirka 40 minutter (eller indtil du kan stikke en pind i og den kommer ren op.)

Nem Krydret banankage

Join the Conversation

 1. Sikke en sjov ide med bananerne oven på kagen. Ser meget dekorativt ud 🙂

  1. Jeg må indrømme, at når jeg tænker på ting, som jeg gerne vil lave / skal spise, så tænker jeg altid først på udseendet. Det er faktisk sådan jeg kommer på retterne. Jeg må være sådan grafik anlagt.

   1. Jeg tænker mest i smage og overvejer først senere præsentationen, tror jeg. Jeg ved ikke, om det er, fordi mænd er mere visuelt anlagt end kvinder, eller det er en skrøne, men jeg synes, det er et interessant udgangspunkt for at lave mad, du har på den måde 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close