Pasta med asparges og bacon

Det her er redningen på enhver madkrise herhjemme. Pasta med det allerbedste man lige har ved hånden. Ikke store lange udtænkte og nøje planlagte måltider, mere sådan godt og hurtigt. Sådan en quickie. Og så er det jo ret godt at hverken asparges eller bacon skal have særligt længe. Reelt set, så starter du med at sætte pastaen over og koge, så bevæger du dig til bacon og slutter af med saucen. Og så er det klar på samme tid. Da vi er så heldige at have en qooker, så er det jo reelt set bare en cirka 15 minutter lang proces fra start til slut.

Udgangspunktet var sådan set noget frisk spinat jeg havde, som var ved at hænge en del med mulen. Så jeg overvejede mulighederne kort og de fleste af dem var noget, som jeg ret sikkert ikke kunne overtale junior til at spise. Så jeg valgte at køre det på en minihakker og så gå lidt efter “carbonara” pricippet om man vil. Altså hvor man laver en sauce med æggeblommer ost osv og så kommer over den varme pasta og den så legerer let sammen med pastavand. Det er dødhurtigt at lave. Og jeg ved at mange har lidt tendens til at kalde alt, som er med en sovs uden tomater for carbonara, så er det altså ikke det. Det er jo nok lige så fornærmende for en italiener, som hvis han kalder en frikadelle for en hakkebøf med bløde løg. Jeg ved ikke hvad det er, men den her pasta er god og sommeragtig. Så lad den ligge der. Og udenfor aspargessæsonen, så vil den også virker fint uden. Det er en af de ting, som vi ret ofte laver herhjemme.

Enkel pasta med asparges og bacon

Thomas
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 300 g tørret pasta
  • 125 g bacon
  • 8 stk grønne asparges
  • 100 g ærter (frost er fint)
  • 1 bundt spinat (lille – evt blot en halv bakke/pose babyspinat)
  • 3 buketter Kogt broccoli (kan undlades)
  • 40-50 g Parmesan
  • 2 stk æg
  • 4 spsk olivenolie

Sådan gør du
 

  • Sæt pastaen over og koge
  • Skær bacon i tern og steg det sprødt på en pande med en smule olie. Tilsæt asparges i stykker af 2 cm og ærter. Lad det varme godt igennem.
  • Kom spinat, broccoli, æg, parmesan, olie og ca 1dl kogevand fra pastaen i en blender / minihakker. Blend til det er en ensartet masse. Krydr med peber og lidt salt. (husk både parmesan og kogevand fra pastaen er ret saltholdig).
  • Kom pastaen ned til bacon og grønt. Lad det varme igennem før der skrues helt ned for varmen og den blendede sauce kommer over. Lun det let mens det vendes rundt, men pas på at det ikke får for meget varme. Tilsæt eventuelt en smule ekstra
  • Server med det samme. Denne her ret er ikke god til at stå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close