Crunchy fjordrejer med aioli

Glædelig påske. Ja, vi har jo i den grad haft fokus alle mulige andre steder end lige bloggen. Der har sådan set været godt gang i den derude i virkeligheden. Vi har fået hilst på en stor del af familien og i den grad slappet af. Og spist god mad selvfølgelig også.

Men her kommer der lige en hurtig lille opskrift, som kan redde et hvert glas øl eller lignende. Det er sådan set den helt perfekte snack. Den er lige dele nem at lave, hurtig og kræver ikke et arsenal af råvarer. Den kan selvfølgelig også tweakes efter godt befindende, men nu har jeg bare lavet en udgave med røget paprika, da jeg synes det lige giver “det sidste”.

Det er faktisk lidt pinligt, men det er faktisk først nu, at jeg rigtigt får øjnene op for fjordrejerne. Det har altid været en del andre rejer, som har løbet med min opmærksomhed – specielt Rømø-rejerne aka hesterejerne, aka vadehavsrejerne aka den brune reje. Altså den lille reje, som minder meget i udseende af fjordrejen, men som ikke bliver rød, når den koges. Den kan faktisk også bruges i denne sammenhæng her. Hvis du ender op med grønlandske eller tigerrejer, så bliver de lige sådan grove nok til at spise hele. Men fjordrejer og rømørejer er perfekte til det.

Du behøver ikke begrænse brugen af disse rejer til bare en snack. Du kan også spise dem som topping på tacos, i suppe eller på smørrebrød. Faktisk kommer der nok snart en opskrift med de to sidstnævnte på bloggen.

Lige den her dip er jo en hvidløgsmayonnaise. Det er vel også det der i folkemunde kaldes en aioli. Men jeg synes lidt at det udtryk er lidt forvasket – selvom jeg også selv gør det her. For det er bare ikke helt sådan man laver en aioli rigtigt. Der laves den i en mortar og man bruger fx også kartoffel til at justere konsistens. Men men men. Nu viser jeg dig, hvordan du på bare et minut – hold nu fast – et minut – laver din egen mayonnaise. Det er nok den aller nemmeste måde i verdens historien. Og så er det bare at smagssætte den med hvidløg. Du kan jo reelt bruge hvad du lige har lyst til. Som sagt, den er jo nem at twiste.

Thomas
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Snack

Ingredienser
  

Fjordrejer

  • 150 g hele fjordrejer
  • 1,5 spsk durummel
  • 1,5 tsk røget paprika
  • 1 tsk fint salt
  • flagesalt

Aioli

  • 1 stk æg
  • 1 tsk sennep
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 stk citron
  • 1,5 dl rapsolie

Sådan gør du
 

  • Skyl fjordrejerne grundigt og tør dem i et klæde.
  • Rør mel, salt, peber, røget paprika sammen og vend rejerne i det.
  • Bring olie op til cirka 160 grader. Steg rejerne 2-3 minutter indtil de er gyldne. Steg af 3-4 omgange, så olien ikke bliver for kold. Læg på fedtsugende paoir og drys med lidt salt og røget paprika. Server med det samme.

Aioli

  • I et højt stavblenderglas kommes et helt æg, 1 spsk citronsaft, lethakket hvidløg, sennep, salt og peber. 
  • Sæt stavblenderen ned i glasset – UDEN AT TÆNDE – og hæld forsigtigt alt olien over. Tænd stavblenderen og kør til det er blevet hvidt omkring kniven. Løft forsigtigt stavblenderen op mens der blendes. 
  • Vupti. Nu har du hvidløgsmayonnaise.Smag til med salt, peber og eventuelt lidt ekstra citronsaft.
  • Server med sprøde rejer og den resterende citron. Snackylicious.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close