Hjemmelavede fiskefingre – Og et liv i fisk.

Bogen er tilsendt af forlaget.

I min opvækst har der ikke været meget fisk. Det har primært været fiskefrikadeller og sådan nogle fiskefiletter. For ærlig talt, jeg kunne ikke særligt godt lide det. Og det hænger jo nok sammen med den skaf-bare kvalitet der i midtjylland, hvor jeg kommer fra. I hvert fald skulle jeg lige starte en blog og fylde 30 år, før jeg rigtigt kunne sige, at jeg kunne lide det. Men taler vi om fisk, som i fiskeri, så startede det noget før. Faktisk er mit første minde, at jeg fik en fiskestang i 6 års fødselsdagsgave. Det er nok den bedste gave, som jeg har fået i mit liv, for det var vel at mærke starten på nu over 30 år, hvor lystfiskeriet har været sådan et åndehul (med plads til frustration, når man nu ikke fangede noget). Det er vel min hobby udover alt det der mad-noget. Det der også er rart ved det, er at man mange gange ikke gør det alene. Så hele den selskabsdelen gør også, at man får set nogle mennesker, man måske ikke får set så tit i en ramme, hvor man bare kan slappe af og fiske.

Og hvad er så grunden til alt den snak om fiskeri og fisk. Jo, jeg har været så heldig, at jeg har gået og lavet arbejde sammen med Columbus Leth længe. Han har berettet og de der ture, som han har været på sammen med Gordon P. Henriksen, for at tage billeder til nedenstående bog. Og med det kan man jo også konkludere, at det her aldrig vil være en sådan upartisk anmeldelse. For jeg er ret biased. Men jeg vil virkeligt gerne give den mine anbefalinger. Mit i alt det her corona værk udkom “Et liv i fisk” og der har nok ikke været meget mere brug for den. Det er lidt en kombineret kogebog, røverhistorie bog og så noget fokus på lystfiskeri, som Mr. Gordon nok må være en af de vigtigste ambassadører for i Danmark.

Der er en lang række opskrifter, som ikke kun begrænser sig til fiskeopskrifter, selvom det er det, som man overvejende kan finde. Det er nede på jorden opskrifter, som har mest fokus på samvær med gæster og kok end end at anrette med pincet. Det kan vi godt lide. Der er også tætpakkede fiskeanekdoter og snak om fiskeri, men jeg synes det er holdt på et niveau, hvor det er inspirerende og ikke bare indspist snak, som kræver en fiskestangs-PHD at forstå. Det er den type snak, der gør at du har lyst til at gribe i waders og fiskestang og stå afsted med det samme. Og for den sags skyld også tilberede det du måtte komme hjem med. Det hele er pakket ind i et fantastisk smukt billedunivers, som gør, at hvis du nu ikke lige når ud og fiske, så kan du også nyde bogen i lænestolen og så i hvert fald drømme dig afsted på turen. Og ja, min har fået fedtpletter allerede, som må være godkendelsen af en hver god bog med opskrifter.

Og hvorfor har jeg så lavet en gang fiskefingre? I bund og grund så er det jo nok noget af det folk forbinder med knapt så høj kvalitet. Og så synes jeg jo, at det kunne være sjovt at lave med noget af det friskeste torsk, man kan forestille sig. Jeg havde nemlig selv fanget dem og de røg næsten lige fra kurven til panden. Columbus, jeg og en lille udvalgt flok havde nemlig hyret en lille kutter, så vi kunne komme ud med stængerne. Og lidt ud af de normale små cirkler vi render rundt i til dagligt. Jeg havde tre torsk med hjem. De var vel på et 1,5 og lidt til stykket. Men da de først havde tabt hovedet og ben, så var der ikke meget tilbage. Så det blev til fiskefingre. Ret beset er det jo bare en paneret fiskenugget, sådan nogle fiskefinger. Der er meget lidt hokuspokus. Så du kunne jo faktisk bare udskifte torsken med kylling. Vi fik en gang ovnkartofler, lidt ærter og noget dyppelse til. Det var temmeligt familieagtigt. Du kan jo lave de her fiskefingre, men det er ret optimalt med det nederste stykker af filetterne eller andre sådan ukurante og lidt for små stykker.

Og ja, Gordons bog handler lidt om minder med fisk. Mine handler jo lidt om at spise fiskefingre med remoulade. Så derfor skulle det jo også med her. Selvom dem her er lidt bedre. Bare lidt.

Fiskefingre / Fiskepinde deluxe

Thomas
Antal 4 personer

Ingredienser
  

 • 450 g torskefilet uden skind
 • 1,5 dl mel
 • 1 tsk karry
 • Salt og peber
 • 2 stk æg
 • 0,5 dl mælk
 • 3 dl pankorasp (måske mere, almindelig rasp er ok også)
 • Olie til stegning

Sådan gør du
 

 • Skær torsken ud i skiver/fingre/pinde af cirka 1cm tykkelse. Jeg skar dem, så jeg skar lamellerne over, hvor det var muligt. Så får du det mest "møre" resultat.
 • Drys med en smule salt og lad det trække på køl en halv times tid.
 • Rør mel, karry, salt og peber sammen. Vend fiskestykkerne heri og børst overskydende af.
 • Vend i æg pisket med mælk. Vend i panko.
 • Steg til det er gyldent på begge sider. Der må gerne være cirka 1cm olie i panden, så det bliver godt gyldent. Sørg for olien er cirka 170-180 grader før det kommes i.
 • Læg på fedtsugende og drys med salt.
 • Server med alt fra pommes frites og remoulade til rugbrød og sager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close