Osso Buco – taco style.

Da jeg skulle handle ind til aftensmaden igår var det med et mål. Tacos. Jeg havde rundet chilihouse for at købe Masa Harina til hjemmelavede majstortillas og i den forbindelse også købt en bunke chilis og andet godt til det mexikanske køkken. Ja, i kender det. Man skulle bare have en ting og endte med at købe alt muligt andet spændende. Men jeg skulle i hvert fald hente pakken igår. Men så skulle jeg også lige finde ud af, hvad der skulle fyldes i mine tortillas. På sådan en søndag var udvalget ganske begrænset i min lokale Irma, så jeg greb det der nu var. Og det var Osso Buco. Jeg havde håbet på spidsbryst eller en anden lignende braiservenlig udskæring. Men nu var det lige okseskank, som var det bedst egnede. Så det blev det. Brug det du har. Det kunne også sagtens være kylling, lam eller hvad du lige kan finde. Og hvad angår chilierne, som er brugt. Så er det jo lidt til en nørdet side at bruge så mange. Du kan sagtens nøjes med lidt røget paprika for røgdelen og så supplere op med lidt frisk chili for at give styrken. Det behøver slet ikke være så besværligt. Brug det du har. Spidskommen og chili er et must for mig.

Her er der kød nok til 12-14 tortillas. Har du noget i overskud, kan det suppleres op med fx bønner og lidt brunet hakket oksekød, så har du en glimrende chili con carne.

Tilbehøret til min dejligt krydrede osso buco var majs tortillas, guacamole, pico de gallo (dog lavet med en stavblender i en fandens hast) og selvfølgeligt lidt frisk koriander på toppen. Ja, nogle har det lidt stramt med koriander. Men jeg tror det drejer sig om sammenhængen man har fået den i. Og så muligvis fordi man har fået ALT ALT ALT for meget af det på en gang. Det skal være et bidrag til smagen. Ikke være smagen i sig selv.

Pico de gallo er sådan lige ud af landevejen. Det er lige dele tomat og løg som skæres i små tern. Heri kommes (efter smag) finthakket chili, koriander (også stilke) og hvidløg. Det bliver smurt lidt med lidt god olivenolie og limesaft. Selvfølgelig salt og peber.

Ligeledes blev min guacamole ganske hurtigt lavet med stavblenderen. 2 modne avocadoer, 1 fed hvidløg, 3 spsk fuldfed creme fraiche, lidt korianderstilke, saften af en lime. Olivenolie, salt og peber. Blend blend blend.

Grunden til at jeg også nævner Chilihouse længere oppe, er at det faktisk er det eneste sted, hvor jeg har fundet Masa Harina. I hvert fald til fornuftige priser og mængder, som passer til en normal husholdning. At du så også kommer til at købe en masse andet chili-relateret, det er ikke taget ind i den formel. Her kan du også købe en tortillapresse, som jo er glimrende, hvis du ikke lige har overnaturlige kagerulleevner. Dejen til majstortillas er lige ud af landevejen. 4dl masa harina, 3,5dl varmt vand og lidt salt. Rul tyndt og steg på en tør pande.

Jeg skal på forhånd undskylde for de lidt grynede billeder. De er taget i skumringen, så der er altså ikke meget lys at give ud af, når man nu sværger til naturligt lys. Ja, jeg er typen som tager billeder af den mad, som jeg skal spise. Ikke spiser den mad, som jeg har taget billeder af. Altså tænkt på den måde, at billederne kommer lidt i anden række, bliver taget hurtigt, fordi det altså er mad, jeg har tilberedt til at skulle spise nu. Ikke meget senere. Heldigvis har jeg et godt stativ til kameraet og har vænnet mig til lange eksponeringer.
Osso Buco - taco style.Osso Buco - taco style.

Osso Buco - taco style.

Thomas
5 fra 1 stemme

Ingredienser
  

 • 800 g osso buco
 • 1 dåse tomater
 • 1 øl
 • 3 dl hønsefond
 • 2 løg
 • 2 gulerødder
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tørret ancho chili
 • 1 tørret mulato chili
 • 1,5 spsk chipotle chili - den fra dåse
 • 1 frisk chili for styrke.
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk spidskommen
 • 1 tsk fennikelfrø
 • 2 tsk timian
 • 2 tsk mexikansk oregano
 • 1 tsk stødt koriander
 • 3 laurbærblade

Sådan gør du
 

 • Brun kødet af ved høj varme i en støbejernsgryde eller i hvert fald tykbundet grydet. Tag det op. Kom tern af løg og gulerod heri. Lad det stege indtil løgene er klare. Kom kødet tilbage, Herpå kommes øl, tomater og fond. Bring det i kog og tilsæt krydderier og chili. De tørrede chilier kom i tørre, så de blev udblødt af braiserlagen. Nøjes med at flække den hele chili , så den kan tages op, når retten har fået nok power.
 • Lad retten simre i cirka 1,5 time ved lav varme under låg. Nu skulle kødet gerne være meget mørt. Tag låget af og kog ynderlige end halv time til saucen er kogt godt ind. Vrist knoglerne ud af kødet. Det burde slet ikke være noget problem nu. Men sørg for at marven kommer ned i saucen. Mos kødet en smule.
 • Dig in.

 

Osso Buco - taco style.

Join the Conversation

 1. Charlotte G says:

  5 stars
  Den ret må jeg prøve at lave!
  Jeg har osso buco i fryseren. Og jeg er ved at være træt af den italienske opskrift. Og så har jeg endelig fået mig taget sammen til at bestille masa harina. Det glæder jeg mig til at lave. Og du har nogen gode opskrifter at prøve af. Jeg tænkte på om man kan bruge lammekølle?

  1. http://madetmere.dk/tacos-med-langtidsstegt-svineskank/ Jeg synes faktisk også den her ville være fin med lam. Alternativt bare boven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close