Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Osso Buco - taco style.

Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 800 g osso buco
  • 1 dåse tomater
  • 1 øl
  • 3 dl hønsefond
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tørret ancho chili
  • 1 tørret mulato chili
  • 1,5 spsk chipotle chili - den fra dåse
  • 1 frisk chili for styrke.
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 2 tsk timian
  • 2 tsk mexikansk oregano
  • 1 tsk stødt koriander
  • 3 laurbærblade

Sådan gør du

  • Brun kødet af ved høj varme i en støbejernsgryde eller i hvert fald tykbundet grydet. Tag det op. Kom tern af løg og gulerod heri. Lad det stege indtil løgene er klare. Kom kødet tilbage, Herpå kommes øl, tomater og fond. Bring det i kog og tilsæt krydderier og chili. De tørrede chilier kom i tørre, så de blev udblødt af braiserlagen. Nøjes med at flække den hele chili , så den kan tages op, når retten har fået nok power.
  • Lad retten simre i cirka 1,5 time ved lav varme under låg. Nu skulle kødet gerne være meget mørt. Tag låget af og kog ynderlige end halv time til saucen er kogt godt ind. Vrist knoglerne ud af kødet. Det burde slet ikke være noget problem nu. Men sørg for at marven kommer ned i saucen. Mos kødet en smule.
  • Dig in.