Kimchi fried rice – Fresh and Save

Idag skal vi tale om noget helt nyt – Og helt vildt gammelt – Og en opskrift. Så vi skal faktisk ret vidt omkring. Omdrejningspunktet er Zwillings nyeste produkt, nemlig deres Fresh and Save. Bag Fresh and Save gemmer sig en håndholdt vakuumpakker med en hel række af forskellige poser og beholdere. Det kan sagtens lyde som noget, at du har hørt om før. Og en vakuumpakker er jo ikke noget nyt. Det er jo næsten nødvendigt, når man tilbereder med sous vide. Det som er nyt her er at den er håndholdt og ledningsfri. Den er ikke større end den lige kan ligge i køkkenskuffen og kan oplades via usb. Der er en knap på den, så den er også temmeligt brugervenlig.

Den kommer i en startpakke med både poser og glasbeholdere, så du har alt du skal bruge for at komme igang. Så kan man løbende supplere op efter behov. Det der er smart ved poserne er, at de fungerer som normale vakuumposer. Så de kan tåle en tur i vandbadet som alle andre. MEN de er også genanvendelige og med ziplock. Så de kan bruges op til 30 gange. I øjeblikket er der meget fokus på plastspild og dette kan være med til at bruge det mere fornuftigt. Og alternativ skal man jo bruge glasboksene. Disse kan både bruges til opbevaring og tilberedning. De fåes i en størrelse som svarer til en lille bradepande, så du kan lave maden i og så i en og samme bevægelse smide låg på resterne og sætte i køleskabet.

Hvorfor skal du så vakuumpakke din mad? Jo, i bund og grund holder maden sig bare bedre i fraværet af ilt. Så den holder op til 5 gange længere under vakuum. Det er jo en grund til at det vakuumpakkede kød i køledisken også har længere holdbarhed end det i de filmede pakker.

Men det hele er jo ikke kun et spørgsmål om holdbarhed. For der er jo også noget praktikalitet indbygget i dette system. For du slipper for fumlen med ledninger og poser der skal klippes til. Selve sousviden med poserne er helt det samme som normalt. Her er der jo bare den fordel, har du sousvidet 2 bøffer og skal kun bruge den ene. Så tager du den jo bare ud og lukker til igen med samme pose.

Boksene findes også i en plastik version, som er helt optimal som madkasse. Og er du en svagdrikker som mig, så er der også vinpropper, som du kan genlukke dine flasker med. Du kan se hele udvalget her hos Zwilling.

Og nu går vi lige fra det teoretiske om hvordan man kan bruge det – til hvordan det faktisk kommer i brug herhjemme. Og som I måske kunne gætte, så er kimchi fried rice jo faktisk resultatet af resterne. Vi fik igår sådan noget bowl-værk, hvor ungerne selv kunne bestemme. Det kan de så godt lide. Det bestod egentlig bare af noget kalveroast, som var steg. Hvide ris og masser af grønt. Toppet med alle mulige gode sager som fx tonkatsu sauce, kewpie mayo og sriracha. Salat og agurk blev spist. Så til overs var der blancheret broccoli, edamamebønner og gulerod. Kød og ris.

Middagen før der røg børnefingre i den.
Resterne, pakket og klar.

Idag skulle jeg så lave noget med resterne. Og jeg havde jo kogt formange ris med vilje. Så planen med fried rice var good to go. Bagerst i køleskabet stod der også en gang kimchi, som jeg selv havde lavet til et andet projekt tidligere. Det var også kommet i en fresh and save boks, da jeg egentlig ikke spiser så meget af det. Så det holder sig bedre ved at blive pakket luftæt, nu hvor den var færdig fermenteret. Egentlig havde jeg overvejet svinekød til retten, men nu havde jeg kalvekød, så det var tosset ikke at bruge det. Det er jo en koreansk ret, hvor de normalt ikke er bange for at bruge SPAM. Så hvis du har en jakabov eller (forhåbentlig) bedre , så går det også an. Kylling, gris og ko. Det hele kan bruges. Her tages der udgangspunkt i allerede tilberedt kød. Ellers skal du lige lægge et par minutter til. Du har ikke brug for meget kød og kan sågar springe det helt over. Der er ret meget fylde i kimchien, så du har ikke det store behov for det. Jeg ville normalt starte en gang fried rice med både ingefær og hvidløg, men det er der masser af i min kimchi, så det gør det også ultra nemt. Du kan altid finde kimchi i asiatiske butikker og flere og flere supermarkeder er også begyndt at føre det. I forhold til grøntsagerne, så tager du bare det som grøntsagsskuffen kan byde på. Ærter, spirer, gulerødder, peberfrugter, broccoli og blomkål er gode. Men ellers jazz dig lidt frem.

Risene til fried rice skal helst være daggamle. De er ikke helt så gode til at lave det med, hvis de lige er kogte. Så her er vi faktisk ude i at resterne er bedre end det nye. Så sørg for at koge ekstra ris til senere. Jeg beregner cirka 40-50g ris pr mand (ukogte) i denne ret. Der er ret meget grøntsagsfyld i.

Kimchi fried rice

Thomas
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 stk æg
  • 200 g stegt kød Her kalv, men kylling, gris og ko går an.
  • 200 g kimchi
  • 0,5 stk broccoli
  • 1 stk stor gulerod
  • 100 g edamamebønner
  • 500 g kogte ris (plus minus)
  • 3 spsk soya
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 spsk sort sesam
  • 4 stk forårsløg
  • (grøn) sriracha til topping
  • ekstra kimchi ligeledes, hvis man mangler lidt ekstra krydderi. Det samme med frisk koriander.

Sådan gør du
 

  • Spejl æggene i en smule olie ved høj varme. Sæt dem til side.
  • Skær kødet i strimler og steg et par minutter sammen med kimchien. Det skal lige varme igennem.
  • Tilsæt gulerod i tynde strimler, broccoli buketter og edamame bønner. Steg et par minutter. Vend risene i og mos dem godt ud. steg yderligere 4-5 minutter. Det skal selvfølgelig være varmt og arbejdet godt sammen med resten af retten. Er kimchien ikke så stærk kan du spæde op med lidt sriracha eller frisk chili.. Smag til med sesamolie og soya. Måske lidt peber. Det er ikke nødvendigt med salt, da elementerne er lidt salte i sig selv.
  • Op i skåle. Top med de spejlede æg, finthakket forårsløg, koriander. sesam og sriracha.
  • Happy days.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close