Oksekødssuppe fra bunden – Med kål og sager.

Gå til opskrift

Det er bare lige den der periode, hvor alle går rundt og er lidt snottede. Vejret viser sig fra sin bedste side et par dage og så pludseligt overrasker det alle med en god gang regn og rusk, og så bliver folk syge. Og grunden til at jeg nævner det, er at vi selvfølgelig ikke er nogen undtagelse. Jeg er i hvert fald ikke. Så jeg tænkte at jeg ville lave en suppe, der kunne genoplive en smule. Udfordringen består i at vi får nogle gæster, som jeg rigtigt godt kan lide henover weekenden, så jeg skal gerne være fit for fight til både god mad og tilhørende vin. Hvad gør man? Suppe.

Jeg kan ikke love at den her suppe kan kurere dig for alle mulige sager. Men den gør altså godt, hvis snuen rigtigt melder sig. Reelt set har du egentlig at gøre med en helt klassisk oksekødsuppe, som jeg bare i slutfasen har taget hen imod en mere kålet version, hvor der også er fyldt godt op med andre gode sager. Reelt set kan du styre fyldet som du har lyst. Det her er bare en kombination af hvad jeg havde på lager og havde lyst til. For at gøre det lidt luksuriøst, blev der suppleret med en pocheret æg. Æggeblommen er lidt med til at give lidt cremethed uden du partout skal fylde den med fløde.

Når man koger suppe, så er det jo også lidt op til den enkelte med hvad der skal ske med suppeurterne. Man kan jo sagtens servere dem med. Men jeg tog altså og siede dem fra og tilføjede nyt fyld. Jeg har – som den 50er husmor jeg nu en gang er – altid suppesager på lager i fryseren. Så det er også de ting, der måske ikke er sådan helt superfede længere, som kommer i suppen. Det er de lidt slatne gulerødder, som skrælles og skæres i tern. Ditto selleri, løg og pastinakker osv. Så er det instant magic, der er klar til gryden.

Lige for hurtigt at runde chilisaucen, så er det min ultimative favorit. Det er sådan noget jeg laver en ordentlig batch af og så kan den næsten stå i evigheder og bare blive bedre. Det er i sin enkelhed bare en god chilipasta. Jeg bruger kebabversionen, som jeg køber hos min grønthandler, men du kan også bruge friske chilier, hakke dem meget fint og så give dem en lille tur på panden. Det hele er vendt med finthakket løg og koriander. Godt med olivenolie, citronsaft, salt og peber. Du skal bruge cirka samme mængde løg og koriander som chili. Men du kan jo selv vurdere hvilken styrke du vil have.

Jeg slynger om mig med, at du bare skal pochere æg i opskriften. Hvis du ikke har gjort det før, så skal du bare følge denne opskrift (inkl video). Jeg synes det er dødnemt – Men jeg har jo også prøvet det før.

Oksekødssuppe med kål fra bunden.

Thomas
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer 30 minutter
Samlet tid 2 timer 50 minutter
Ret Suppe

Ingredienser
  

 • 800 g oksespidsbryst
 • 2,5 liter vand
 • 2 stk løg
 • 500 g suppeurter i tern (gulerod, selleri, bladselleri eller pastinakker)
 • 5 stk laurbærblade
 • 10 kviste timian
 • 15 stk peberkorn
 • 5 stk gulerødder
 • 100 g perlebyg (gerne forkogte)
 • 1 stk lille romanesco kål (eller blomkål fx)
 • 300 g nibbet grønkål
 • 1 stk citron
 • Chili sauce
 • Pocherede æg

Sådan gør du
 

 • Brun spidsbrystet godt af i en smule olie. Kom vandet på og bring forsigtigt i kog. Lad det let koge 10 minutter. Skum løbende suppen af. 
 • Tilsæt løg, supperurter, laurbær, timian og peberkorn.
  Simmer cirka 2 timer. 
 • Fisk spidsbrystet op og sigt suppen.
  Tilsæt gulerødder i tern og perlebyg. Kog 10-15 minutter.
 • Pluk kødet af spidsbrystet og kasser fedtet. Kom i sammen med kålen.
 • Kom nibbet grønkål og romanesco kål i. Kog 5-7 minutter. 
  Smag til med citronsaft, salt og peber.
 • Server sammen med chili og pocherede æg. 
Keyword oksekød, suppe, vintermad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close