Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Oksekødssuppe med kål fra bunden.
Forb. tid
20
minutter
min
Tilb. tid
2
timer
t
30
minutter
min
Samlet tid
2
timer
t
50
minutter
min
Ret:
Suppe
Keyword:
oksekød, suppe, vintermad
Forfatter:
Thomas
Ingredienser
800
g
oksespidsbryst
2,5
liter
vand
2
stk
løg
500
g
suppeurter i tern
(gulerod, selleri, bladselleri eller pastinakker)
5
stk
laurbærblade
10
kviste
timian
15
stk
peberkorn
5
stk
gulerødder
100
g
perlebyg (gerne forkogte)
1
stk
lille romanesco kål (eller blomkål fx)
300
g
nibbet grønkål
1
stk
citron
Chili sauce
Pocherede æg
Sådan gør du
Brun spidsbrystet godt af i en smule olie. Kom vandet på og bring forsigtigt i kog. Lad det let koge 10 minutter. Skum løbende suppen af.
Tilsæt løg, supperurter, laurbær, timian og peberkorn.
Simmer cirka 2 timer.
Fisk spidsbrystet op og sigt suppen.
Tilsæt gulerødder i tern og perlebyg. Kog 10-15 minutter.
Pluk kødet af spidsbrystet og kasser fedtet. Kom i sammen med kålen.
Kom nibbet grønkål og romanesco kål i. Kog 5-7 minutter.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
Server sammen med chili og pocherede æg.