Vitello Tonnato – Perfekt til en rest oksekød.

Nogle gange sker der bare noget i ens liv, som man næsten ikke turde håbe på. For 2 uger siden muggede jeg måske en anelse over, at jeg min jobsøgning var frugtesløs, der skete simpelthen for lidt. Og lige pludseligt vender der bare. Jeg har længe gået med en 5års plan omkring at jeg gerne ville kunne leve af noget med mad. Ikke som restaurantskok, da jeg måske ikke er så god til at lave det samme igen og igen. Men på en eller anden måde med mad. Det var jo faktisk sådan, at jeg ikke lige kunne se hvordan det lige skulle spinne af. Og bum, så var den der. Så tog det rigtigt fart.

Jeg er måske bare født under en heldig stjerne, men det vil jeg som sådan heller ikke brokke mig over. En mulighed opstod, nemlig at jeg fik lov til at lave en del opskrifter for en supermarkedskæde. Så det går jeg og bakser med nu. Men ikke nok med det, så skulle de fotografer de bruger også lige mangle en madstylist i et par uger, da deres normale var på ferie. Det havde jeg godtnok ikke prøvet før, men jeg sprang til. Det har jeg lavet en uge nu – Og jeg tror faktisk at det er gået ganske godt indtil videre. Dette har også betydet at bloggen har ligget stille på det seneste. Der har været rigtigt meget arbejde. Og rigtigt meget arbejde, som jeg har elsket at lave. Og hov, jeg ikke længere arbejdsløs, jeg er nu selvstændig. Det er vildt. Der kommer nok (meget) mere om min lille gesjæft senere. Jeg vil jo egentlig bare sige at jeg lever endnu.

Igår, for at afslutte min første uge ude i det virkelige liv igen, havde vi inviteret venner på besøg. Jeg fik sådan lyst til at lave en italiensk middag. Til at starte denne ud, skulle vi have en vitello tonnato. Tunet kalvekød. Sådan en fantastisk opfindelse og samtidigt også en rigtig god måde at få brugt en rest af en kalveroastbeef, som jeg havde lavet dagen forinden til et smørrebrødsarrangement, som jeg lavede mad til. Har du ikke lige roastbeef ved hånden, så kan du også sagtens bruge næsten alt tilberedt oksekød. Jeg har sågar også lavet den med grillede peberfrugter i stedet for kød. Det virker også.

Det er nemmere end at klø sig selv i nakken. Men brug noget god tun. Gerne en der er fri for både delfiner og er fisket med en smule omtanke for dyrelivet. Gå efter MSC mærket når du køber tun og fisk generelt. Dette sikrer et bæredygtigt fiskeri. Jeg brugte en tun fra Serrats. Den smager virkeligt godt, men er også lidt i den dyre ende. Men nogle gange skal man altså forkæle sig selv. Den kan købes i alle superbest butikker og hos HAV i torvehallerne. Det er i hvert fald der jeg har set den. Sikkert også mange andre steder. Min dåse var lidt større end normale dåser tun, så jeg tog lidt fra. Det svarer vel cirka til en normal dåse tun. Vi fik en grøn salat som supplement.

Vitello Tonnato - Perfekt til en rest oksekød.

Hvad skal du bruge (forret 4 personer)

  • Cirka 400g tilberedt kalvekød i skiver (eller ko)
  • 1 dåse tun
  • 2 spiseskefulde mayo
  • 2 spiseskefulde creme fraiche (den fuldfede 38’er)
  • Saft af en halv citron
  • 2+2 spiseskefulde kapers
  • Salt og peber
  • Olivenolie

Skær kalvekødet tyndt og læg det på et fad. Blend tun, mayo, creme fraiche, 2 spiseskefulde kapers, citronsaft, salt og peber. Jeg brugte en stavblender. Det er også helt op til dig hvor tynd den skal være. Jeg har fået den, hvor saucen blev helt tæsket igennem og var helt blød. Jeg tog en lidt mere rustik approach, så der var lidt struktur tilbage i min tun. Sørg for at smage den til med salt og peber endnu en gang.

Fordel tunsaucen over kalvekødet. Drys de sidste kapers over. Drisl lidt olivenolie til at runde retten af og giv den lidt friske krydderurter. Jeg havde kørvel på lager, så det blev det. Persille, Basilikum eller hvad du måtte have, virker også ganske fint.

Server med godt brød og en grøn salat.

Velbekomme

Vitello Tonnato - Perfekt til en rest oksekød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close