Kylling og græskar pie

 Annonce – Udgivet i samarbejde med RIG-TIG

Jeg var for nyligt et smut på Christianshavn, hvor Stelton holder til. Og der holder RIG-TIG så også til, da de er et seperat brand under stelton. RIG-TIG er Steltons bud på en hjælpende hånd i hverdagen i køkkenet – Men så pænt, at det sagtens kan lande på bordet også. Her er der en ret bred vifte at produkter, som spreder sig lige fra ovnfaste fade, henover knive, skåle, tekstiler og til opvaskeholderen og kaffetragten. Det er ret enkle materialevalg, som ofte også er med et lille indspark af fint nordiske, støvede farver, som alle går godt sammen. Det var faktisk det der fangede mig først, da jeg rent faktisk havde flere af produkterne inden de rakte ud til mig. Farverne. Jeg kan godt lide at der sker noget på bordet. Jeg tror aldrig at vi kunne holde vores bord hvidt i hvidt. Ofte er tallerknerne hvide, men så kommer der noget spræl ind i form af et fad eller en skål. Det skal lige siges, at det firkantede, grønne fad jeg bruger, faktisk er en udgået farve. Du kan få disse i stedet nu.

Mange af produkterne er tænkt til at skulle have mere end en funktion. Fx er skærebrættet også udstyret med en lille bakke, som man kan bruge til at “opsamle” det man har skåret. Dressingshakeren kan åbnes og lukkes i toppen, så man både kan hælde fra den, men også lukke den godt til, så man kan opbevare overskydende dressing i køleskabet. Sjovt nok, så er der kun en funktion med knivene og det er at de skal kunne skære. Det gik faktisk så godt, at de overraskede mig lidt med skarpheden, så jeg valgte lige at placere den lille sorte urtekniv i fingeren. Det er også derfor at der midt i filmen sniger sig en lille huskekage ind på den ene finger i form af et plaster. Det siger I ikke lige til nogen, vel?

Jeg nåede faktisk igennem ret mange produkter i den her video. Men af dem man ikke lige kan se her, synes jeg faktisk også at parmesanmøllen, knivmagneterne i kork og kagerulle inklusiv bagemåtte er lidt sjove. I hvert fald kan du se alle deres produkter lige her

Og hvad kom der så i fadene? Jo, jeg valgte jo faktisk at lade være udfordringen være ret meget op til folkene bag RIG-TIG. De fik lov til at vælge “våben” i form af produktet, som det skulle dreje sig om og så ville jeg lave det der først faldt mig ind til det og det som jeg syntes klædte det bedst. Omdrejningspunktet blev så den runde ovnfaste skål. Jeg så ret tidligt for mig den her pot pie med butterdejslåg. Dejlig cremet, varmende og fuld af smag. Lige det man har behov for, nu hvor det rigtigt er blevet koldt udenfor. Jeg havde faktisk planlagt at indlægget skulle være færdig før halloween, så der var lidt en tråd i forhold til græskaret. Men lad os nu bare sige, at jeg er i rigtig god tid i forhold til halloween 2019. Udenfor sæsonen, så kan man altså også vælge at bruge andre grøntsager til denne stuvning, som det reelt set er. Jeg synes porren giver en dejlig bund, græskaret kommer med ekstra cremethed. Skulle den frembringes i foråret, så kunne jeg sagtens forestille mig at supplere op med asparges. Senere på året gør pastinakker, skorzonerrødder og gulerødder sig godt. Så det handler jo bare om at gribe efter det der er bedst. Dog hvis du vælger at bruge meget hårde grøntsager, så kan det være en fordel at lige koge eller bage dem lidt forinden. Jeg synes bagningen er ret god, da de så også tørrer lidt ud, hvilket i bund og grund bare betyder en intensivering af smagen. Når man koger grønt, kan man godt ende op med det helt modsatte resultat, at man udvander dem lidt.

Denne opskrift passer som fod i hose til den mellemste at de ovnfaste skåle. Men situationen er også den, at skulle du ende med at have formeget fyld, så kan det sagtens gå for sig selv med en kartoffel til. Hvis du ikke har så meget fidus til butterdej, kan du enten vælge at lave et låg at mørdej (brug denne opskrift) eller en rodfrugts/kartoffelmos, som bages med.

Du kan sagtens lave fyldet på forhånd, men så synes jeg du skal vente med at komme butterdejslåget på til den skal i ovnen.

Der er lige en lille detalje eller to, som min computer åd i filmen. Det skal siges at jeg har en meget gammel computer, som ikke er lige glad for videoredigering. Så den slog to af mine filer ihjel. MEN jeg penslede og ridsede forsigtigt butterdejen før den kom i ovnen. Mest fordi det skulle se pænt ud. Bare så I ikke blev forvirrede. Men hvis du vælger at ridse den, så er det vigtigt at gøre det efter den er penslet. Hvis du gør det før, vil penslingen ødelægge hele dit store mesterværk ved at tvære det ud.

Derudover kom det heller ikke med, at jeg lavede en salat. Der brugte jeg halvdelen af af de bagte græskar. Og til fire personer, skal du cirka bruge et lille hokkaido. Halvt til salat, halvt til gryden. Men de skal jo have lige længe, så lav dem på samme tid. Du kan godt spise skallen på et hokkaido græskar, men jeg synes måske bare det er bedst, at lade være i denne konstellation. Det er fx helt ok, når man laver suppe. Her vil jeg dog skrælle den. Salaten til fire personer bestod i sin enkelhed af – udover det halve bagte græskar –  cirka et halvt finthakket (lille) lilla spidskål, 1 skalotteløg, 125g hindbær, 3 spsk græskarkerner. Det blev vendt med en vinagrette lavet på 1 tsk grov sennep, 1 spsk hindbæreddike, salt, peber, 2 blade finthakket salvie og 3-4 spsk olivenolie. Hældt over salaten lige før servering.

Græskar og kylling pot pie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Thomas Alcayaga Serves: 4 personer
Prep Time: 30 minutter Cooking Time: 30 minutter

Ingredients

  • 1 lille hokkaido græskar (0,5, hvis du ikke skal lave salat)
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 10 salvieblade
  • 2 porrer
  • 50g smør
  • 500g kyllingebryst i grove tern
  • 1 spsk grov sennep
  • 2,5 spsk mel
  • 3dl hønsebouillon
  • 2dl fløde
  • 1 plade butterdej
  • 1 æg

Instructions

1

Græskaret skrælles og skæres i grove tern.

2

Vend med olie, salt, peber og salvie. Bag 20 minutter ved 200 grader.

3

Smelt smørret og kom skiver af porre heri. Lad det svitse et par minutter før kyllingen også kommes i. Steg 4-5 minutter.

4

Kom sennep og hvedemel på og vend det godt rundt, så det bliver fordelt ligeligt og stegt en smule af.

5

Kom fond og fløde på. Simmer ved mellem varme i cirka 5-7 minutter. Smag til med salt, peber og eventuelt en smule syre.

6

Vend forsigtigt de bagte græskarstykker i og kom det hele over i den ildfaste skål.

7

Læg butterdejen på. Sikr dig at den slutter godt til under også Pensel med sammenpisket æg og rids eventuelt et par blomster i.

8

Bag 30 minutter ved 180 grader. Server med det samme.

Join the Conversation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close