Brændende kærlighed – med ekstra meget kærlighed.

Brændende kærlighed - med ekstra meget kærlighed.

Som folk, som ofte kigger forbi, nok har opdaget, så er jeg inde i en rigtigt moset periode. Der skal bare koges igennem – Det er både grønt og kød, som skal have en ordentlig tur. Jeg har gået med en gang brændende kærlighed i tankerne i et godt stykke tid og idag skulle det eksekveres.

Jeg valgte at udskifte størstedelen af kartoflerne med jordskokker og pastinakker i mosen. Og selvom jeg er enormt glad for mine hjemmesyltede rødbeder, så valgte jeg at eksperimentere lidt med et enkelt rødbede individ, som alligevel lå og glanede i grøntsagsskuffen fra en rodfrugt-mix. Det er altid dem som jeg har sværest ved at få brugt.

Et lille hint kan være at fjerne sværen fra baconen. Jeg ville ikke sprødstege mit bacon, så kan sværen godt blive lidt sej.

Hvad skal du bruge? 2 personer

Mos

 • 3 mellemstore kartofler
 • 3 pastinakker
 • 6 jordskokker
 • 75g smør
 • 0,5 dl mælk
 • en hårdfuld persille
 • Salt og Peber.

Honningstegte rødbeder

 • 1 rødbede
 • 1 klat smør og lidt olie
 • 2 spiseskefulde æblecidereddike (eller balsamico)
 • 1 spiseskefuld honning

Kærligheden

 • 200g bacon – ikke slicet.
 • 1 stort løg (rødløg i mit tilfælde)
 • 10 enebær
 • Purløg til at klippe over.

Først og fremmest, start med at klargøre dine rodfrugter. De skal have et sted mellem en halv time og 40 minutter for at koge ordentligt ud. Det afhænger selvfølgeligt at størrelsen og sorten. Men jeg læste faktisk et sted, at jo mere du deler dine kartofler til mos, desto “vådere” bliver den, da de suger mere vand. Og forresten, kog dem uden salt, så koger de nemmere ud.

Jeg skrællede min rødbede og star den i mindre stave. Steg dem nogle minutter i en blanding af olie og smør. Tilsæt eddiken og lad det koge ind. Det giver både lidt syrlighed til rødbederne, men også lidt sødme. Friskkværnet peber og salt er nærmest en nødvendighed. Til sidst kommer du honningen ved og lader det stå ved lav varme et par minutter. Jeg tog efterfølgende rødbederne over på en tallerken og genbrugte fedtstoffet. (Og tænkte lidt over opvasken – konen min er syg, så jeg vidste at jeg selv skulle vaske op. Oh, ak og ve).

Brændende kærlighed - med ekstra meget kærlighed.

I fedtstoffet kom jeg mit bacon, som var skåret i tern på cirka 5-7 millimeter – Det må gerne være lidt rustikt. Det stegte 3-4 minutter hvorefter det fik tilgang af det fint snittede løg. Jeg knuste let enebærrene med min kniv. I med dem sammen med godt med peber og lidt salt. Når løgene er bløde er retten jo faktisk klar. Varm eventuelt rødbederne lidt på panden igen.

Jeg ville gerne have min mos lidt grov, så jeg gav den blot en tur med et piskeris efter den var drænet. I med smør, mælk, salt og peber. Smag til. Den kan godt klare en god omgang krydderi. Lige før servering vendte jeg finthakket persille i.

Brændende kærlighed - med ekstra meget kærlighed.

Brændende kærlighed - med ekstra meget kærlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close