Grillet spidskål med syrnet fløde og urter

Nu er den endeligt kommet. Og her taler vi om min nye grill. Jeg kan allerede mærke hvor begejstret du er. Men i hvert fald i min lille verden, så har grill-udskiftningen virkeligt fyldt meget. Skulle det være den ene eller den anden. Og ikke nok med at man først skulle vælge mærke, så er der jo også et virvar af muligheder indenfor de forskellige mærker. Det skulle være gas, så det var heldigvis et valg, som jeg ikke behøvede at tage. Vi må ikke have andet på altanen. I sidste ende faldt valget faldt på en Weber Genesis med 3 brændere. Og det virker som et godt, solidt valg. Og jeg er jo far, så det er jo nærmest påkrævet at eje en Weber. Lige nu arbejder på mine far-vittigheder, som jeg kan fortælle mens jeg griller.

Jeg startede meget enkelt ud med grillen til at starte med. Jeg havde nogle forbraiserede revlsben, som bare skulle varmes og bbq-sauces op. Og så skulle der jo tilbehør til. Det blev de her spidskålsvedges, som fik en tur over flammerne. Jeg synes det er den bedste måde, som man kan indtage spidskål. De skal ikke grilles mere end de starte har bid i midten, men også får den letrøgede smag fra grillen. Jeg toppede med lige præcist alle de urter, som jeg kunne fremskaffe. Ramsløg, purløg, dild og skovsyre. Sørg for at bruge rigeligt af dem og så brug dem du kan få fingrene i. Det behøver ikke lige være denne kombination.

Jeg fik fingrene i et pænt størrelse spidskål, så beregnede et kvart spidskål pr mand. Får I også meget andet tilbehør, så lav dem mindre, men sørg for at de hænger sammen, når du skærer dem. For ellers kan de godt blive lidt trælst at grille dem.

Grillet spidskål med syrnet fløde og urter

Thomas
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter

Ingredienser
  

 • 1 spidskål
 • 1 spsk olie
 • 1,5 dl fløde
 • 2-3 spsk citronsaft
 • 1 tsk grov sennep
 • 1 tsk honning
 • salt og peber
 • urter - Her: dild ramsløg, purløg og rød skovsyre

Sådan gør du
 

 • Spidskålet deles i kvarte. Pensel skærefladerne med olivenolie.
 • Grill kålen 3-4 minutter på hver side over direkte varme.
 • Kom på et fad.
 • Rør fløde, sennep og citronsaft sammen. Lad det trække mens kålen grilles. Smag til med salt, peber og evt en smule honning.
 • Drisl fløden over kålen og top med urter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close