Pasta med kødboller og svampet tomatsauce

Der er mange ting som gør mig i godt humør. Der er lidt færre, men stadig mange som gør mig glad. Men af dem som gør en glad helt ind i sjælen. Sådan solskin i regnvejr-agtigt. Så er det når den lille mand er sulten og fylder i hovedet med ske, gaffel, hænder og hvad han ellers lige kan bruge. Og det her er en af de retter som bare virker. Fars og pasta. En success kombination på højde med ris og kylling. Ja, det er min søn, for jeg har cirka samme livretter. Det er faktisk først indenfor de sidste par måneder at vi har knækket koden til hvad han rigtigt godt kan lide. Altså det er ikke sådan at han ikke har spist før, men nu er succes raten bare større. Og den største udfordring med maden har faktisk været at få ham til at spise kød. Jeg tror vi har det eneste barn i Danmark, som ikke kan lide leverpostej (og vi har været ALLE igennem). Det var også utroligt svært med kødet. Men udkogt broccoli, sorte oliven og hvad ved jeg. Det er en fest. Igår lavede jeg en risret med kylling, tomat og godt med varme mellemøstlige krydderier – og han spiste et helt overlår fra en 1800 grams kylling med ditto ris og grønt. Og han er altså bare 15 måneder. Idag stod den på de her kødboller, hvor der måtte en anden opfyldning på tallerknen til.

Normalt plejer jeg at stege kødbollerne først, men nu blev de pocheret, da jeg også skal bruge dem i et par andre sammenhænge, hvor der ikke skal være stegeskorpe på. Det gode er, at jeg ved at jeg ender med at have nogle i overskud, som så ender i fryseren, som så kan steges op til kronprinsen på umotiverede dage.  For at peppe både kødboller og sauce op, brugte jeg svampe. Udover at man kan strække kødet lidt længere på den måde, så synes jeg også at svampene giver noget fugt til kødbollerne.

Portionen passer fint til 4 personer.

Pasta med kødboller og svampet tomatsauce

Thomas
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Main
Køkken Italian
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

Kødboller

  • 400 g oksekød ikke for magert
  • 200 g champignon
  • 1,5 tsk salt
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 3 spsk rasp
  • 3 spsk finthakket oregano

Tomatsauce

  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g bacon
  • 150 g bøgehatte
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 deciliter kalvefond
  • Salt peber
  • 400 g tørret pasta her tagliolini fra Il Fornaio

Sådan gør du
 

Kødboller

  • Rør det hakkede kød med salt.
  • Hak champignonerne fint og steg dem et par minutter i en smule olie til de falder lidt sammen. De skal ikke steges sprøde, bare smide lidt af væske og svinde ind til cirka halvdelen.
  • Kom svampe, finthakkede løg, hvidløg, æg og rasp ved kødet og rør det sammen. Krydr med finthakket oregano og sort peber.
  • Lad farsen trække en halv time på køl før der formes boller på størrelse med golfbolde. Varm en gryde op med letsaltet vand til lige under kogepunktet. Kom kødbollerne heri og pocher til de kommer op til overfladen. Tager 3-4 minutter. Tag dem fra.

Tomatsauce

  • Hak løg og hvidløg fint. Kom på en pande med lidt olie og svits til løgene er gennemsigtige.
  • Kom bøgehatte og bacon ved. Steg i cirka 3 minutter.
  • Kom tomatpureen på og lad den stege af før den også får selskab af hakkede tomater og fonden. Lad det simre i cirka 12-15 minutter ved svag varme før kødbollerne kommes i og varmes igennem.
  • Kom til sidst den kogte pasta i og lad retten samle sig i et par minutter.
  • Server retten med generøse mængder parmesan på toppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close