Old Fashioned – Ish.

Gå til opskrift

Jeg er lastmover – og det er jeg absolut ikke ked af. Sådan er det bare. Jeg har tid nok til at lade andre begå fejlene først, spise de forkerte steder og se de forkerte serier før mig. Og dermed kan jeg også melde mig på banen som Mad Men fan. Kun lige de der 12 år efter at første afsnit blev vist. Vi manglede noget at se mens Karen var tyk og jeg ventede på lillebror og det blev så Mad Men. Så nu skulle der også en Old Fashioned på bloggen. Det er jo Don Drapers favorit – Men jeg tror min er blevet lidt mere Peggy Olson versionen. Hvis der var sådan en.

I hvert fald har den også været længe undervejs. For I kan jo se, at den er lavet i samarbejde med Singleton Whisky. Og det er som sådan ikke et sponseret indlæg, men ville lige skrive det for god ordens skyld, så man ikke bliver slagtet af alle mulige. For baggrunden for cocktailen er singleton – Men af omveje. Det startede med at vi var inviteret til et event i Stockholm, hvor mine billeder blev for grimme til at dele. Så ville jeg lave en opskrift omkring det, for at fortælle om eventet, men så var billetterne udsolgt. Så ville jeg lave en nytårsopskrift med whisky – Og I tror det er løgn, så blev Jens syg. Og det var jo ikke ligefrem oplagt at drikke så meget whisky på Riget. Så nu blev det nu. Og det blev denne opskrift. Og egentlig tager den også lidt udgangspunkt i det event vi var til i Stockholm, for det handlede i bund og grund om ting man ikke kunne lide fra barnsben, men kunne omvendes til senere, når paletten havde ændret sig eller man havde fået nye associationer til det man ikke kunne lide. Og jeg foreksempel var ikke så vild med meget bitre ting (grape, tonic og i den ende) og så havde jeg i mine unge teenageår også en uheldig oplevelse med en whisky. (og malibu, tequila, vodka med solbærsmag, vodka med hindbærsmag, vodka med lemon, jægermeister med flere). Så denne cocktail burde jo sådan set være den absolutte hadecocktail. Men jeg er blevet lidt klogere. Jeg har smagt andet end slave-versionerne af alkoholen, hvilket har åbnet en del op for interessen. Og derudover var en af de cocktails vi blev præsenteret for i Stockholm også lidt ala en old fashioned. Så det må være på sin plads.

Hvis du er lidt bange for whisky, fordi de kan være overvældende med både røg og styrke som en hest sparker, så kan det måske være en god idé at prøve Singleton. Det er en god begynder whisky, hvor den nemlig ikke er helt så krads, som det de fleste måske tænker i forbindelse med skotsk whisky. Her er der så godt som ingen røg, men lettere noter og en forfinet smag. Nuvel, det er jo en stærk alkohol, men den er let drikkelig, så den bedøver heller ikke hele munden på grund af 50+ % alkohol. Den er god i cocktails som denne, men har du alligevel mest lyst til at pøse den til i cola, så vælg en anden. En bourbon fx.

Og her er indholdet i bund og grund. Jeg erstattede den mere klassiske angustora bitter med en rabarber bitter fra Fee Brothers. Du kan sagtens bruge de mere almindelige, hvis det er dem du har på lager. Herudover spædede jeg op med en smule portvin. Så ratioen blev 1 del portvin til 3 dele whiskey. Du kan eventuelt prøve med andre hedvine. Jeg synes ikke det gør noget, hvis de har lidt sødme. Skulle jeg bare lave en cocktail, så ville jeg nok bare gøre som i denne fremgangsmåde. Hvis man skal lave flere, kan det være lidt mere praktisk at lave den som jeg gør her i indlægget. Jeg lavede en ret tæt sukkersirup med 2 dele sukker til 1 del vand, som jeg bruger i stedet for isterningen. Det er mest for nemhedens skyld.

De runde isterninger lavede jeg med den dertil indrettede form. Og jeg har ingen idé om hvordan den er kommet ind i mit hus, men jeg kan læse mig frem til på min instagram, at den vist kan købes hos HW Larsen og ved Coop.

Old Fashioned’ish

Thomas
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 7 minutter
Ret Drinks
Antal 2 Cocktails

Ingredienser
  

  • 2 cl sukkerlage Som ovenfor nævnt.
  • 10 dråber bitter
  • 3 cl portvin
  • 9 cl Singleton Whisky (erstat eventuelt med bourbon)
  • Masser af is.

Sådan gør du
 

  • Kom sukkerlage, bitter, portvin og whiskey i en mixerkande. 
  • Kom godt med is på og rør den rundt til isen begynder at smelte. Reelt set bør dette tage nogle minutter. Du skal løbende smage på den for at se hvornår den er tilpas vandet ned til at du synes den smager godt.
  • Sigt/strain cocktailen over i to lowballglas med is. Jo større isterning, jo bedre. Den smelter nemlig ikke så hurtigt. Hvis de er for små, risikerer du at vande cocktailen ud for hurtigt. Men så skal du jo bare skynde dig at drikke dem hurtigt.
  • Drink responsibly. Som on.
Keyword Cocktail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close