Det nye køleskab – Bosch Vario Style

Annonce – Udgivet i samarbejde med Bosch

Det er som om at jeg er født under en heldig stjerne. For nogle gange passer tingene næsten for godt sammen. Det er jo nok ikke gået nogens næse forbi at vi skal have nyt køkken og er så langt i processen, at vi faktisk har fået det tegnet. Vi har også købt de fleste hårde hvidevarer, nemlig både ovne og kogeplade. Vask og armatur har vi i forvejen, så det beholder vi. Men så var der lige køleskab og opvaskemaskine, som manglede. Vi skal have et køkken fra IKEA og var egentlig ret overbeviste om, at vi så var nødt til at vælge deres egne modeller, da skabhøjden er anderledes og standard modellerne ikke passer ind (eller skal tilpasses til det). Jeg har hørt lidt blandede meninger om kvaliteten, så det nagede mig også, hvis det ikke var helt perfekt. Det er jo en betragtelig sum, som man bruger på et køkken og så er det måske trist hvis det ikke lever op til forventningerne.

I forbindelse med lanceringen af Bosch Vario Style køleskabet, blev jeg inviteret til Bosch’s showroom i Ballerup for at se nærmere på sagerne. Det er i øvrigt samme sted, hvor du også kan se Siemens, NEFF og Gaggenau produkter. Så du kan blive rustet til dit køb. Faktisk er showroomet ikke sat i verden for at sælge dig produkter, men gøre dig klogere på produkterne. Og så man er sikker på at du faktisk får dækket dine behov. Der er mulighed for at booke tider, hvor man kan blive guidet rundt i forhold til behov og så videre. Det kan du læse mere om her.

Fokus var på det nye køleskab Vario Style, som kommer i to udgaver. De kommer 186 og 203cm høje. Begge er fritstående køle-/fryseskabe og fordelen ved at de er fritstående er, at du faktisk får mere plads for pengene. Det var ikke noget jeg faktisk havde overvejet før. Men de er 5cm bredere end indbygningsskabe, da de ikke skal passes ind i skabet og disse 5cm kommer kun dig til gode. Som eksempel får du 20 liter ekstra kapacitet i fryseren, hvor et tilsvarende indbygget har 67 liter, har disse skabe 87liter. Modellen på billederne er 1863cm – Ja, altså køleskabet.

Hvad er der så forskel fra disse skabe og så andre fritstående modeller? Fronten. For den kan du skifte alt det du vil. I øjeblikket er der 19 forskellige farver i spil, hvor du blot ved at løsne et par magneter og så løfte op, har fjernet selve frontpladen. Når den skal sættes fast igen, gør du lige det modsatte. Det tager 1-2 minutter. Der er magneter hele vejen rundt, så du tænker ikke på noget tidspunkt at det er en løs front. Fronterne er lavet i tyndt aluminium og er ikke tykkere end at du stadig kan bruge en magnet på dem. – Det kommer vi tilbage til senere.

Reelt set er køleskabet af høj praktisk kvalitet. Bosch producerer også køleskabe med mange flere gadgets, men dette har alle de vigtige funktioner. Så det er altså ikke bare for the looks, at man køber dette skab.

Jeg beklager at jeg måske ikke har fået et ordentligt billede af skabet, da jeg var noget interesseret i hvad der blev sagt. Jeg siger ikke jeg lod mig rive med. Men man har jo lidt en anden interesse, når man faktisk skal leve med valg man tager omkring køleskabet selv. I vores nuværende køkken har vi forholdsvist nyt køleskab. Det er vist skiftet i 2016. En indbygget model. Og i teorien burde vi tage det med i det nye køkken, men det er bare ikke indrettet særligt godt og så er kvaliteten lidt for lav. Det har tendens til at fryse bagerst i skabet, så du ender med at have en pose halvfrosne pølser eller døde urter siddende på bagvæggen, hvis de sniger sig for langt ind. Derudover er det indrettet sådan at vi har en ret stor frostboks inde i køleskabet og den sidder øverst, så du står og glor lige ind i den, når du åbner køleskabet, men til gengæld skal du på knæ, hver gang du skal finde noget i de nederste skuffer.  Så nu ved du hvad jeg IKKE skal have.

Hvordan klarer det her skab sig så i forhold til de kriterier?

Fryseren er separat – Så du skal ikke åbne køleskabet for at komme i det. Tjek. Derudover har det den feature, som hedder NoFrost, som gør at du slipper for at afrime din fryser i tide og utide. Det er noget med selve opbygningen af fryseren og hvordan elementerne sidder derinde. Det blev lidt teknisk.

Deruduover har den bare et stort rum, som så er opdelt. I mange frysere, kan du se at der fastgjorte hylder med fryseelementer i. Det har jo sine begrænsninger. Her kan du tage det hele ud, skuffer og hylder, så du enten kan indfryse store ting eller nemt gøre det rent, hvis du skulle spilde en grydefuld kødsauce ned i den.

Og så til køleskabet.

Bosch’s Vario Style er jo et stort køleskab, hvor der er 279 liter. Til sammenligning har Ikeas største indbygningsskab 210 liter, hvilket var det vi først regnede med at skulle have. Og så til mine bekymringer. I forhold til indretningen er det jo allerede løst ved at de er to separate enheder. Faktisk er det også et plus i forhold til vores nuværende, at der er 0 zone i det. Det betyder at luften der kommer ind i skufferne er 0 grader. Men det betyder jo at både kød og fisk holder sig meget længere. Jeg ejer så ikke mindre end tre køleskabe (to til arbejdet og det i køkkenet – Der er dog kun slået to til i alt) og de har alle svært ved at holde temperaturene dernede noget sted. Altså med mindre det er bagerst, hvor det ikke er tilsigtet.

I køleskabet er der også bagerst en ekstra væg, som skulle forhindre tilfrysning. Du kan ane den ovenfor. Men reelt set er det også med til at sikre en jævn fordeling af kulden i hele skabet.

Hvad skal man ellers vide om sådan et skab?

Skabet er energimærket A++, så det er i den fornuftige ende af skalaen. Lågerne er som standard højrehængte, men kan skiftes over i venstre side. det kan være det er vigtigt i forhold til din indretning. Og her skal du nemlig være opmærksom på, at det er ikke alle, hvor det er muligt på. Hvis der fx er display i lågen, kan det vist være en udfordring. Så spørg dig frem.

De farvede fronter er ikke med i selve pakken, så du skal tilkøbe dem efterfølgende. De koster cirka 1500kr i handelen.

Du kan læse mere om køleskabets funktioner og se alle farverne, som du kan få lige her.

Valget faldt på…

Bosch Vario Style. Faktisk havde vi næsten allerede besluttet os før jeg tog derud. Jeg skulle bare lige overbevises om at beslutningen var rigtig og have bekræftet, at jeg havde læst rigtigt op på lektien.

Hvis man kender os og har besøgt os, så kan man også se, at vi ikke ligefrem er de minimalistiske typer, som lever stramt og lyst. Vi elsker farver. Men det er jo også hårdt at skulle committe sig til bare en farve. Så her kan vi bare skifte den ud efter humør (og pengepung). Der er jo også knapt så dominerende farver som fx hvid, grå og sort, hvis man ikke er til solsikkegul, hindbærrød, limegrøn eller brun. Vi har ikke lagt os helt fast på farven af fronten endnu. Det skal nemlig hænge lidt sammen med farven på den bordplade vi vælger. Og det er den eneste løse ende vi har på køkkenprojektet (udover lige alt det praktiske med at få revet ned, støbt og sætte et nyt op).

Farverne kan jo også kun inspirere til leg. Fx kunne man her under VM i fodbold tage den grønne front, sætte hvidt tape på, så det lignede en fodboldbane og så ellers sætte sit favorithold med magnetbrikker. Eller måske lave ugekalender med hele familiens gøremål på små magneter. Eller måske gå linen ud og få malet et sort med tavlelak, så havde du en sej opslagstavle, når du havde brug for det. Selve den magnetiske del var faktisk noget vi har savnet. Jeg ved godt det lyder som en meget lille ting, men produktionen af tegninger som produceres i børnehave osv, vil kun blive stigende fra nu af, så vi kan lige så godt være rustet.

Ellers kunne man måske også – Og hold nu fast – bare nyde at man faktisk har fået noget farve ind i køkkenet. Det var nogle lækre farver jeg så derude. De fleste havde et lille strejf af metallic og var silkebløde i teksturen.

Den vejledende udsalgspris på skabet (203cm modellen) er 9799 – Hvilket i sig selv måske ikke er så dyrt, men du kan prøve at finde det på tilbud på nettet. Jeg har set (og købt) det til 6973 kr uden front på nettet hos Elgiganten. Hvis du bare søger på modelnummeret i google, kommer der ofte gode tilbud op. Prisen ender jo så cirka omkring det du skulle betale for ikeas dyre model, hvis du så også tager højde for, at du ikke skal købe et skab til det her køleskab.

Bare for lige at bevise, at jeg rent faktisk har købt det og ikke bare fået det leveret, så er beviset her. (Klik her for at se kvitteringen)

Nu glæder jeg mig bare som et lille barn til at få gang i mit nye køkken.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close