Boller i karry – 2019 udgaven.

I fredags hentede jeg Alfred i børnehaven og spurgte hvad han gerne ville have til aftensmad. Nu skal jeg ikke hænge ham ud, men han er nok som de fleste 4 årige ret ensidig hvad angår favoritkosten. Det var jo fredag, så jeg havde håbet på standardsvaret “Burger og pommesfrites”. Men så væltede det bare ud af den lille mand, at han gerne ville have boller i karry. Jeg spurgte lidt ind til det, for jeg skulle lige være sikker på, at jeg faktisk hørte det jeg mente jeg gjorde. Og den var god nok. Ned og hente hakket kalv og flæsk. Det skulle udnyttes. Jeg var måske også beredt på et overtræt børnehavebarn, så kunne gå i spåner over at risene lå forkert eller bollerne ikke var firkantede, men det kørte bare lige ind. Med den succes tænkte jeg, at jeg hellere måtte tage billeder af retten, når det nu var hans livret pludseligt.

Jeg var faktisk også sikker på, at der faktisk manglede en opskrift på boller i karry på bloggen. Det skulle en googlesøgning hurtigt lave om på. For der i 2012, hvor jeg lige var startet med det der bloggeri, har jeg åbenbart lavet en version. På det her tidspunkt var bloggen cirka 1,5 måned gammel. Jeg har lige købt mit første kamera og der var INTET filter på hvad der skulle deles. Må jeg præsentere 2012 versionen af boller i karry?

Der er faktisk ret mange ting, som minder meget om det jeg fik at spise i fredags. Selvfølgelig fik vi de hvideste ris til. Jeg magter ikke andet. Jeg har måske dog undladt at sætte risen lidt fancy i en ring. Vi fik også chutney til, selvom jeg ikke lige havde det på billedet. Det samme med råkosten også, som faktisk er ret meget obligatorisk til. Men jeg vil sige det sådan, at jeg synes det smager bedre idag, for jeg har fundet en god karry til den og så tryller jeg lidt mere med saucen. Bollerne er lidt det samme faktisk, selvom der måske har sneget sig et lille Ø ind på pakningen, men det er lidt svært at smage når det er sovset ind i karry. Jeg har længe længe ledt efter karryen for mig. Jeg har været omkring mill and mortars karryer og synes de er gode. Men så fandt jeg denne i Bilka en dag, hvor jeg alligevel skulle købe det. Med lidt rabat, som de jo ofte kører, så kostede den ikke mere end 32 kroner for en fin bøtte. (Koster vist 40 normalt). Jeg synes den har det helt perfekte match mellem spicyness og så bund i smagen, så man får en balanceret palette af smage. Jeg er fan. (og desværre ikke sponseret).

Boller i karry. 2019 udgaven.

Thomas
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Boller

 • 400 g kalv og flæsk
 • 1,5 tsk salt
 • peber
 • 2 små løg
 • 2 stk æg
 • 3 spsk mel
 • 1 dl mælk

Sovs

 • 30 g smør
 • 1 stk løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk revet ingefær
 • 1 stk gulerod
 • 1 stk æble
 • 1 spsk karry (evt mere)
 • 2 spsk mel
 • 4-5 dl hønsebouillon
 • 1 dåse kokosmælk

Sådan gør du
 

Boller

 • Rør kødet med salt og peber.
 • Tilsæt revet løg, æg, mel og mælk. Steg eventuelt en lille prøvedelle for at tjekke tilsmagningen. Lad farsen hvile i 15 minutter.
 • Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Skru ned for varmen, så den er lige under kogepunktet. Jeg supplerede op med lidt bouillon, som jeg havde i overskud. Form kugler af farsen i golfboldestørrelse og kom i. Lad dem pochere i cirka 5-7 minutter og tag dem så op.

Sauce

 • Hak løg, hvidløg, gulerod og æble fint.
 • Svits grøntsagerne sammen med ingefæret i smør. Løgene skal være klare.
 • Kom karry og mel på og lad det små snurre indtil du kan begynde at dufte karry.
 • Kom hønsebouillon på og rør godt rundt. Lad det simre 5 minutter før det får selskab af kokosmælken. Lad det simre endnu 5-10 minutter. Blend med en stavblender til det er helt glat. Smag til med salt, peber og eventuelt mere karry. Tilsæt også gerne lidt syre i form af eddike eller citronsaft.
 • Kom bollerne i og lad det varme godt igennem.
 • Server med ris, grønt og råkost eventuelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close