Go Back

Boller i karry. 2019 udgaven.

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Boller

  • 400 g kalv og flæsk
  • 1,5 tsk salt
  • peber
  • 2 små løg
  • 2 stk æg
  • 3 spsk mel
  • 1 dl mælk

Sovs

  • 30 g smør
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • 1 stk gulerod
  • 1 stk æble
  • 1 spsk karry (evt mere)
  • 2 spsk mel
  • 4-5 dl hønsebouillon
  • 1 dåse kokosmælk

Sådan gør du

Boller

  • Rør kødet med salt og peber.
  • Tilsæt revet løg, æg, mel og mælk. Steg eventuelt en lille prøvedelle for at tjekke tilsmagningen. Lad farsen hvile i 15 minutter.
  • Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Skru ned for varmen, så den er lige under kogepunktet. Jeg supplerede op med lidt bouillon, som jeg havde i overskud. Form kugler af farsen i golfboldestørrelse og kom i. Lad dem pochere i cirka 5-7 minutter og tag dem så op.

Sauce

  • Hak løg, hvidløg, gulerod og æble fint.
  • Svits grøntsagerne sammen med ingefæret i smør. Løgene skal være klare.
  • Kom karry og mel på og lad det små snurre indtil du kan begynde at dufte karry.
  • Kom hønsebouillon på og rør godt rundt. Lad det simre 5 minutter før det får selskab af kokosmælken. Lad det simre endnu 5-10 minutter. Blend med en stavblender til det er helt glat. Smag til med salt, peber og eventuelt mere karry. Tilsæt også gerne lidt syre i form af eddike eller citronsaft.
  • Kom bollerne i og lad det varme godt igennem.
  • Server med ris, grønt og råkost eventuelt.