Sidecar cocktail. Oplagt til jul (og alle andre tidspunkter)

Jeg har været så ufattelig heldig, at jeg fik ikke mindre end to invitationer til at besøge Remy Martin i Cognac. Den første indløb samtidig med jeg skulle til spanien og drikke Ribera Del Duero rødvin. Så måtte desværre takke nej til den. Men til mit held blev turen flyttet til november og så kunne jeg godt tage imod den. Jeg er ret vild med at lære ting og blive klogere på noget jeg måske ikke selv havde opsøgt. Og sådan er det jo reelt set med cognac. Jeg kan virkeligt godt lide en avec efter maden. Ofte en cognac – eller noget andet fransk frugtspiritus. Jeg er slet ikke til whisky med røg. Men jeg vidste faktisk ikke ret meget om alt det bagved. Det kommer i et andet indlæg. Men i alt det her cognac værk, så nåede vi faktisk også at smage på sagerne, hvilket både var i ren form, med is og i cocktails. Jeg er enten til det rene eller i cocktails, men det afhænger jo også lidt af situationen. Den her blev bare en instant favorit. Den er også så dejlig enkel og ingredienserne er nemme at opdrive, så man kan næsten altid ryste en sammen.

Faktisk er opskriften så enkelt, at jeg har valgt at bruge en masse billeder på at lave den. For at være helt ærlig, så trængte jeg bare lige til at tage nogle billeder – Uden jeg skulle – men fordi jeg havde lyst.

Bare lige for at knytte en lille en lille kommentar til alkoholen, så bruges der Remy Martins VSOP, som jeg synes er glimrende til formålet. For at sige det pænt, så synes jeg lidt at det er overkill at bruge de helt dyre cocktails til andet end neat og meget enkle cocktails. Det skulle måske være 1738eren, som er lidt i samme prisklasse, men byder på nogle spændende noter, da den er afsluttet i romfade. Cointreau er jo også en del af firmaet – og familien. Dette skete faktisk dagen efter murens fald, hvor en af familiemedlemmerne fra Remy Martin blev gift med en fra Cointreau. Der fusionerede de to firmaer. Om det er derfor at de så også siger, at en sidecar er alle medarbejderes favorit cocktails ved jeg ikke. Men den indeholder i hvert fald lidt af det hele. Jeg har eksperimenteret bare en lille smule med den og faktisk gjort den lidt mere drikkelig. I mange af de opskrifter jeg har set, har den indeholdt 8cl spiritus og 2cl citronsaft. Jeg var moderat og holdt den på 6 og tilsatte også en smule sukker sirup, som jeg så nogle bruge. Men pas lige på, hvis du skal ud og cykle efter et par stykker, ik?.

For god ordens skyld, må jeg lige sige, at jeg vist har fået gjort et eller andet med farver i billederne. Så det er altså citroner jeg presser i, selvom de ser mere orange ud. Og jeg garnerede med en lille clementinskal (for det julede twist – normalt bruges appelsin).

Sidecar cocktail

Thomas
Denne opskrifter giver en cocktail, men hvis din shaker er stor nok, kan du lave to af gangen. Sukkerlagen er lavet på lige dele lyst rørsukker og vand, som blot er kogt op. Lav rigeligt til den opkommende højtid, da det ikke rigtigt bliver gammelt.
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 3 minutter
Ret cocktails
Antal 1 cocktail

Ingredienser
  

 • 1 cl sukkersirup
 • 2 cl citronsaft
 • 2 cl Cointreau
 • 4 cl Remy Martin VSOP eller en anden cognac.
 • 1 slice citrusskal appelsin, clemmentin, mandarin osv.

Sådan gør du
 

 • Kom sukkersirup, citronsaft, cointreau og cognac i en shaker med masser af is.
 • Shake til du næsten bliver svimmel.
 • Kom i et koldt glas. Twist citrusskallen over og kom i cocktailen.
 • Nyd nogenlunde forsigtigt og ansvarsfuldt.
Keyword Cocktail, cognac

Join the Conversation

 1. Meget smukke billeder – dem skal du bestemt ikke undskylde for 🙂
  Får helt lyst til en Sidecar!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close