Vapsidog – I luksus barbecueudgave.

Jeg har været slet begravet i arbejde i januar. Jeg havde regnet med at jeg bare skulle gå og hygge mig og trille tommelfingre, men det blev der pludseligt lavet om på. Og som selvstændig kan jeg kun være glad for det. Derudover er der også brug meget energi på fødselsdagsfejring for Alfred og så at sige velkommen til en fantastisk lækker lille nevø. Jeg synes ikke lige har jeg har haft så meget at byde ind med på bloggen, så der er ikke kommet så meget. Hvis det skal herpå, skal der også være en vis relevans. Og lige pludseligt kom den til mig. Hotdogs. Det er lang tid siden og nu må du altså i gang igen.

Det der faktisk var mest overraskende var, at det her lyn slog ned dagen efter julefrokosten i firmaet. Hvor jeg havde planlagt at tage fornuftigt tidligt hjem, da jeg havde børnevagten fra morgenstunden.  Og det var altså indtil jeg opdagede at der var pisco sour på fadølsanlægget. Ja, seriøst. Der var en hane med pisco sour. Så blev det sent.

Jeg havde længe tænkt over hvad der egentlig blev af den der vapsidog, som man kunne få en gang. Den var vist bare døet ud. Men jeg fik overtalt mig selv til at den skulle vækkes til live igen – og her i en lidt barbecue agtig version. Ok, det er løgn. Det hele næsten. For situationen var at jeg havde lyst til hotdogs og havde ingen pølser på lager. Endnu mindre havde jeg lyst til at gå udenfor en dør. Så det blev denne kombination – og en lille tanke til fortidens hund dog.

Når man har tømmermænd er man jo nogle gange drevet af laveste fællesnævner, så jeg måtte have ost. Og smør. Ikke så meget grønt. Så det endte ud med denne lille sag, hvor pølsen var en letkrydret fars med bacon, som var viklet rundt om små ostehaps af ekstra lagret cheddar. De blev serveret i en wannabe brioche, som dog ikke blev koldhævet. Simpelt toppet med barbecuesauce, french sennep og forårsløg. Færdig arbejde. Skulle man være ekstra beskidt, så havde man måske rullet pølsen i bacon før den blev stegt, men mit bacon var bare ikke rulbart, da det var håndskåret. Så jeg nøjedes med det i farsen og brugte lidt panko til at holde sammen på sagerne.

Af 400 gram hakket oksekød + 100g bacon i tern fik jeg i alt 12 pølser. De er ret tunge i det, så man spiser to, maks tre af disse hotdogs. Der er selvfølgelig nogen som kan inhalere flere, men det er så op til dem. jeg holder mig ikke tilbage normalt, men dem her lægger en fornuftig bund. Jeg brugte min normale hotdogbrød opskrift. Altså den her. Bare uden fuldkorn. Men hvis du køber nogle gode brød, kan det faktisk også snildt gå an.

Vapsidoggen er tilbage - I luksus barbecueudgave.

Thomas
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 12 hotdogs

Ingredienser
  

 • 400 g hakket oksekød
 • 100 g bacon i små tern
 • 1 tsk salt
 • 1-2 æg
 • 3 spsk mel
 • 2 fintrevne skalotteløg
 • 1 strøget spsk røget paprika
 • 5 kviste timian
 • 200 g cheddar i stænger
 • 2 dl panko

Topping

 • Barbecuesauce
 • Fransk sennep
 • Fintskårne forårsløg
 • 12 hotdog brød

Sådan gør du
 

 • Skær baconet i helt små stykker. Rør sammen med det hakkede oksekød og salt. Rør til det bliver en smule sejt.
 • Tilsæt æg, løg, timian, peber, paprika og mel. Lad farsen samle sig en halv time på køl.
 • Form 12 lige store kugler fars. Tag en kugle, læg den på en frysepose, som er skåret op i siden. Pres den let flad, placer en cheddarstang på og luk godt til. Sørg for at der ikke er formange helligdage, da den smeltede ost nemmere finder ud her.
 • Vend den i panko for at den bedre holder på formerne. Gentag 11 gange.
 • Steg "pølserne i godt med olie og smør i cirka 3 minutter på hver side.
 • Server i hotdogbrød og top med sennep, barbecuesauce og forårsløg.

 

Join the Conversation

 1. Den ser yderst vanedannende ud! Havde glemt alt om vapsidogs, så tak for reminderen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close