Stikkelsbærtrifli med creme.

Stikkelsbærtrifli med creme.Gutternes retromiddag skulle sluttes af med en trifli. Allerede fredag havde jeg været i torvehallerne for at hente stikkelsbær. Desværre havde de ikke særligt godt af at stå til lørdag, så der var desværre cirka 20 procent som var døde over natten. Så jeg supplerede op med et æble.

Jeg gav kompotten noget mindre sukker end mange anbefaler. Jeg kan godt lide at den er lidt syrlig i kontrast til den søde vaniliecreme og fløden. Den skal selvfølgeligt ikke krænge ansigtet ud.

Jeg brugte 75g sukker til 400g frugt (1 æble og resten stikkelsbær). Der skal lige være en smule vand i gryden, så den ikke brænder på. Men det skal være meget lidt. Jeg gav den også saften af en halv citron. Kompotten blev kogt på svag varme til stikkelsbærerne var kogt ud. Det kønsløse æble måtte have en lille tur med min bamix, det ville ikke koge ud. Jeg tror også dette forklarer den lidt underligt smålilla farve.

Det var første gang jeg lavede en kogt vaniliecreme, så jeg prøvede mig lidt frem. Jeg havde tittet til mange forskellige opskrifter, men det så lidt ud til at alle krævede majsstivelse – Det havde jeg ikke.

Stikkelsbærtrifli med creme.
Trifli i glas.

Cremen endte cirka sådan her. Jeg tog 2dl skummetmælk og 3dl fuldfed fløde (38%), en vaniliestang og kornene fra denne og varmede op. Jeg tilsatte cirka 100g sukker. Da fløden næsten kogte tilsatte jeg 5 æggeblommer og rørte godt igennem. Det skal lige stå et par minutter og boble. Jeg gav det to blade husblas, udblødt 5min i koldt vand først selvfølgeligt. Jeg ville gerne have det lidt stift, men ikke for stift.

Desværre blev det en lille smule grynet da den satte sig. Jeg ved ikke om det var fordi jeg ikke havde rørt den ordentligt igennem eller lignende. Men men men, igen kom bamix mig til undsætning. Den fik lige en hurtig gang og så var den blød som… et eller andet… I hvert fald helt glat.

En trifli skal selvfølgeligt også have makroner og flødeskum. Jeg holdt lidt igen med sidstnævnte. Jeg havde købt nogle rigtigt lækre makroner i Aldi af alle steder. Jeg købte dem i en shoppingspree, så havde faktisk også glemt dem igen. Så hvis du ser nogle små italienske makroner dernede, så kan de varmt anbefales. de er noget finere end normale makroner.

Jeg har faktisk fået trifli ikke mindre en to aftener i træk. Første aften på tallerken, den anden i glas.

Stikkelsbærtrifli med creme.
Trifli på tallerken.

Stikkelsbærtrifli med creme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close