Tiramisu – Nemmere end man lige tror.

 

Til min påskefrokost for et par uger siden skulle der selvfølgeligt også dessert på bordet. Jeg havde ikke præcist valgt hvilken, men jeg ville gerne lave en dessert, som var forholdsvist nem at gå til, kunne forberedes før gæsterne kom, så jeg kunne bruge så meget af min tid sammen med dem og ikke i køkkenet. Valget faldt hurtigt på en tiramisu. Jeg har spist den tit, men dette er faktisk første gang at jeg laver den. Og hov, det var egentligt også meget nemmere end jeg lige gik og regnede med.

Dog var der en lille hage ved det. Ofte laver man tiramisu med amaretto, som er en sødlig mandel likør. Amaretto skulle ikke være til at finde på Amager lige præcist den dag jeg skulle bruge det. Der var åbenbart en gut, som var kommet mig i forkøbet i 4 butikker – Og bare bedt om “ALT DET I HAR”. Jeg købte i stedet en Marsala, som jeg i den ene butik blev rådet til at prøve. Det virkede faktisk ganske fint.

Du skal sørge for at lave den i god tid, så den kan nå at sætte sig. Allerhelst dagen før.

Den portion jeg laver er til 8-10 mennesker. Folk tog godt fra 🙂

Tiramisu - Nemmere end man lige tror.

 

Hvad skal du bruge?

 • 4 bægre pasteuriserede æggeblommer
 • 4 bægre pasteuriserede hvider
 • 150g sukker
 • marven af en stang vanilje
 • 750g mascarpone (3 bægre)
 • 4dl Stærk kaffe
 • 2 dl marsala (eller amaretto)
 • Ladyfinger (en mas’)
 • Kakao til toppen.

Pisk æggeblommer sammen med vanilje og sukker til en tyk æggesnaps. Den skal være hvid og må ikke “knase”. Pisk mascarponen i æggesnapsen. I en anden skål pisker du æggehviderne til en tyk skum – Som du næsten kan vende på hovedet, men du behøver ikke prøve. Ved disse forsigtigt i din amaretto-æggesnaps, så du ikke slår luften ud af dem.

Lav din stærke kaffe og bland din marsala heri.

Når du skal lægge kagen sammen, skal du dyppe dine ladyfingers her. De skal ned og vende, men de skal op igen med det samme. Tag en af gangen. Læg dem side om side og kom et lag creme over. Herefter endnu et lag ladyfinger – Og hov, endnu et lag creme.

Sæt den på køl.

Lige før servering drysser du kakao på.

Velbekomme.

Join the Conversation

 1. Nøj hvor en lækker hjemmeside, med super flotte billeder! Sikke en inspiration altså 😀

  1. Tusind tak. Det er store ord 🙂

   /Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close