Orientalsk andebryst – Mortensaftensoutsideren.

Orientalsk andebryst - Mortensaftensoutsideren.

Hvis du ikke føler for at lave den helt store and på lørdag til mortens aften, er der her et lille alternativ. Det er i hvert fald meget andet end traditionelt dansk. Og jeg lover, den helt traditionelle skal nok komme på bloggen – Jeg skrev den igår, men fik den også af uransagelige årsager også slettet igen.

Kød strækker meget længere, når det bliver skåret i mindre stykker. Jeg vil tro at to gange andebryst vil strække til tre personer, når det tilberedes sådan her. Marinaden er også nok til minimum to stk. – jeg lavede kun til mig selv, så jeg havde faktisk lidt bryst til overs.

Nød lærer nøgen mand at spinde. Jeg kunne ikke skaffe koriander, så erstattede det med et miks af frisk basilikum og mynte. De cashewnødder, som jeg troede jeg havde, men ikke havde, blev erstattet af hasselnødder. Alle mine små byttehandler virkede ganske fint!

Selve retten tager ikke lang tid at lave. Reelt er det blot et spørgsmål om hvor lang tid du vil vente på at brystet tager smag i marinaden. 45 minutter synes jeg nok lige er et minimum.

Hvad skal du bruge?

Marinade

 • 1 spiseskefuld Æblesmør (eller ribsgele)
 • 1 spiseskefuld jordnøddeolie
 • 1 spiseskefuld honning
 • 1 spiseskefuld soya
 • 1 spiseskefuld revet ingefær (lille)
 • 1 teskefuld chilisauce
 • Saften fra 1 lime.
 • Salt og peber

Orientalsk andebryst - Mortensaftensoutsideren.

 • 1 andebryst
 • 1 håndfuld sukkerærter
 • 1 gulerod – Lille model
 • 3 shii take svampe
 • 1 håndfuld gule østershatte
 • Friske Lime og Basilikumblade.
 • 1 lille håndfuld hasselnødder.
 • Risnudler

Rør marinaden sammen. Det er også OK at free style en smule – det gjorde jeg. Rids skindsiden på anden og sørg for at alle fjer og lignende er væk fra den. Læg den i marinaden og lad den hygge sig en times tid.

Orientalsk andebryst - Mortensaftensoutsideren.

Herefter skal den steges på panden. Steg den først (medium varme) på skindsiden. Giv den 7 minutters tid. Herefter på kødsiden – Cirka 5-6 minutter. Tag den af varmen og lad den stå og trække i 10-15 minutter under staniol.

Orientalsk andebryst - Mortensaftensoutsideren.

I mellemtiden gør du dine risnudler klar. Som oftest koger jeg blot en ordentlig balje vand i min kedel og lægger nudlerne i blød her i nogle minutter. Jeg vil råde dig til at følge pakningen 🙂

Jeg ren- og klargjorde svampe, ærter og gulerod. De skulle blot have ganske kort på knaldvarm pande. På panden fik de accompaniment af et par skefulde af marinaden. Til sidst kom nødderne også med.

Orientalsk andebryst - Mortensaftensoutsideren.

Anden blev skåret i tynde strimler.

Anret med risnudler, grøntsager, and og på toppen de friske blade.

Orientalsk andebryst - Mortensaftensoutsideren.

Orientalsk andebryst - Mortensaftensoutsideren.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close