Hvide asparges, sauce mousseline, jomfruhummer og stenbiderrogn – FORÅRSFROKOST!

Igår havde jeg “Thomas-Dag”. Thomas-dag er sådan et koncept jeg selv har opfundet. Det er når konen min er ude og jeg kan gøre lige det jeg har allermest lyst til. Ja, og til en forandring, så skulle dagen bruges på at lave mad og tage billeder af det. Jeg har været lidt uvenner med mit kamera på det seneste, så jeg følte lidt at jeg måtte tage mig tiden til at finde ud af om det var mig eller kameraet, som var noget galt med. Det var vist mest mig. Planen var egentligt at tage ud i byen og få en god frokost, men efter et besøg i Torvehallerne, endte jeg med at spise hjemme.

Jeg har lang tid haft lyst til at kombinere disse ingredienser. Egentligt havde jeg overvejet at lave noget nymodens smørrebrød ud af det, men på den anden side, hvorfor fornægte en klassiker.

Egentligt kan jeg godt lide at sætte process-billeder ind i mine indlæg, men det gik hurtigt, så jeg må desværre jer skyldig i forhold til disse.

Til dem som ikke kender en Sauce Mousseline, så er det en sauce på Smør, æggeblomme, citronsaft og flødeskum. En luften næsten-hollandaise med et kalorieindhold, som får hjertet til gibbe efter luft. Det kan vi godt lide.

Jeg lavede denne i frokoststørrelse. Så nu får du opskriften til en person. Skal den være en forret, så vil jeg lave den lidt mindre. Server eventuelt et godt stykke ristet rugbrød til.

Hvad skal du bruge?

 • 2 hvide asparges
 • 35-40g stenbiderrogn
 • 3 jomfruhummerhaler
 • Urter (Ærteskud, rød syre, rød surkløver – Men brug det du har)

Sauce Mousseline

 • 100g smør
 • 1 æggeblomme
 • 0,5-1DL fløde.
 • Saften af en kvart citron.
 • salt og peber.

Det kan være en god idé at gøre tingene klar før du kaster dig ud i dette, da det pludseligt går ret stærkt og saucen ikke venter på nogen, når den først er lavet 🙂

Prep-liste:

 1. Skræl dine asparges. Knæk den trævlede del af.
 2. Klar smøret ved lav varme.
 3. Klargør dine jomfruhummerhaller. Fjern skallen og mindst lige så vigtigt, sørg for at få fjernet tarmen. Ofte kan du bare trække den forsigtigt ud, ellers kan du ligge et fint snit i toppen af ryggen, så du kan fjerne den den vej. Det tager lidt udseendet dog.
 4. Sat en gryde med vand over og koge med salt og eventuelt lidt citronsaft. Den skal gerne stå og boble svagt mens du laver saucen, så den er klar til at modtage asparges og hummerhalerne.
 5. Klargør dine krydderurter.
 6. piske fløden til skum.

Nu til sovsen, Jensen.

Over meget svag varme (eller vandbad, hvis du er en tøsedreng), pisker du din æggeblomme sammen med citronsaften. Når den begynder at stivne en smule, skal du begynde at dryppe smørret i. Forsigtig forsigtig. Du vil ikke servere skilt sauce, så pas igen på varmen og ikke være for heftig med smørret. Dryp i starten og øg derefter mængden. Smag den til med lidt salg og peber, måske også lidt ekstra citron saft.

Tag nu saucen af varmen. Vend forsigtigt flødeskummet i saucen. Samtidig med dette kommer du dine asparges i det letkogende vand. De skal have et sted mellem 3-4 minutter alt afhængig af størrelsen. 20 sekunder før de er klar – Eller lige efter du har taget dem op – kommer du halerne i vandet. De skal have MEGET kort. De skal bare tilberedes på ydersiden, men må gerne være næsten rå indeni. Det tager ikke mere end 30 sekunder at få dem til det stadie.

Anret – nyd.

Hvide asparges, sauce mousseline, jomfruhummer og stenbiderrogn - FORÅRSFROKOST!

Hvide asparges, sauce mousseline, jomfruhummer og stenbiderrogn - FORÅRSFROKOST!

Hvide asparges, sauce mousseline, jomfruhummer og stenbiderrogn - FORÅRSFROKOST!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close