Thai suppe med kylling.

Jeg må desværre se i øjnene, at jeg har forsømt bloggen lidt på det seneste. Det har ikke været fordi jeg ikke har lavet mad. Billederne er skam også knipset. Det har bare været overskuddet til at få det nedfældet på tastaturet. Arbejdet har krævet enormt meget af min åndsnærhed, hvilket har resulteret mange dage med arbejdsdage på 10+ timer. Men det er fint, for jeg kan godt lide det. Derudover har jeg nærmest haft magnetisk tiltrækningskraft på sygdom. Først problemer med mavetøjet forårsaget af frokostordningen på arbejdet (der blev spændt ben for cirka 80% af de ansatte i større eller mindre grad) og lige efter en ordentlig snue med feber! Nu er jeg kun snottet – Jeg er ret sikker på at det er denne thai-suppe som fik mig ovenpå igen.

Grøntsagerne spiller ikke den store rolle. I bund og grund var dette hvad der lå og glanede i køleskabet. Har du broccoli, blomkål, squash,  sukkerærter eller sukkermajs, så kunne dette også sagtens bruges.

Jeg valgte at have godt med fyld i suppen. Jeg bliver så hurtigt sulten efter en gang suppe, hvis der ikke er bare en smule gods i den.

Thai suppe med kylling.

Hvad skal du bruge?

 • 2 kyllinge bryst filetter.
 • 5 forårsløg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 strå citrongræs
 • 1 stor gulerod
 • 1 rød peber
 • 1 chili (jeg havde behov lidt ekstra spark i kampen mod snotten)
 • Ingefær
 • 8 svampe, jeg brugte Shii take og brune champignoner. (det var det der var)
 • 1 spiseskefuld rød karry pasta.
 • 0,5L hønseboullion (Og ja, det var bare varmt vand og en terning)
 • 1 dåse kokosmælk – gerne den fuldfede.
 • Limesaft
 • En smule gurkemeje for farvens skyld + salt og peber.
Skær kyllingen i tynde strimler. Steg det i olie ved høj varme. Det behøver slet ikke at gennemsteges.
Thai suppe med kylling.
Tilsæt forårsløg, citrongræs, hvidløg og chili. Steg det en smule før du tilsætter de sidste grønsager. Herefter kommer du karrypastaen i, steger en smule og til sidst hønsebouillonen, gurkemeje og kokosmælken. Lad det koge 5 minutter, hvorefter du smager til med limesaft, ingefær, salt og peber.
Lad den simre yderligere 10 minutter. Vi fik hjemmebragte naanbrød til.
Dejlig hurtig aftensmad.
Thai suppe med kylling.
Thai suppe med kylling.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close