Hjemmelavet tahin og en fyldig salat med asparges-broccoli.

Det er næsten tosset – Her taler jeg om flere ting. Men en af dem er at jeg kan blive helt forgabt i en grøntsag, fordi jeg synes den er flot. Det var tilfældet med disse broccolini eller asparges-broccoli. Jeg så dem på et tidspunkt i et eller andet tvprogram, kan ikke huske hvilket, men siden havde jeg bare lyst til at lave noget med mad med dem. De er ret så svære at få fat i – jeg har i hvert fald ledt længe efter dem. Så da jeg så dem hos Omegn i Torvehallerne, slog jeg til med det samme. Egentlig var planen, at de enten skulle har været i en gang asiatisk eller noget pasta, men sådan gik det ikke. Det blev i stedet til en salat. 

Og da jeg har nævnt den ene tossede ting, må jeg også hellere til den anden. Jeg har nemlig tænkt mig at tage en vegetaruge. Vi er ikke ude i noget kurværk, jeg har bare lyst til at udfordre mig selv en smule. Og når det nu er så varmt, som det er lige nu, så er appetiten også minimal. Heldigvis er is også for det meste vegetariske. Jeg kan egentlig godt leve på salater, men der skal være noget substans i dem, hvis de skal udgøre et aftensmåltid. Og bare roligt, det kan den her salat.

Jeg har lang tid været glad for tahin. Nu har jeg egentlig fundet ud af, at det er ret så nemt at lave selv. Det ligner jo godtnok ikke lige det man får i glas. Men min olie, som jeg brugte, var nok også noget bedre end den normale, samt at mine sesamfrø var godt spraglede. Får du tahin i overskud, så kommer du det bare i et glas og så er det klar til næste gang, du skal bruge det.
Hjemmelavet tahin og en fyldig salat med asparges-broccoli.Hjemmelavet tahin

 • 2dl Sesamfrø sådan cirka.
 • 1dl olivenolie
 • 1 fed hvidløg

Rist dine sesamfrø af, da det frigiver nogle af de smagfulde olier i sesamfrøet. Jeg gjorde det på panden, ved høj varme til de lugtede godt af sesam. Hold dem i bevægelse hele tiden, da de nemt brænder på. Alternativt kan du også sagtens gøre det i ovnen ved 200 grader i ti minutter.

Når de er ristet af, kommer du dem i en foodprocesser eller en anden lille kværn. Kom olie og hvidløg ved. Start med halvdelen af olien og suppler op løbende. Kør det helt i smadder. På glas med overskuddet.

Hjemmelavet tahin og en fyldig salat med asparges-broccoli.Hjemmelavet tahin og en fyldig salat med asparges-broccoli.Hjemmelavet tahin og en fyldig salat med asparges-broccoli.Nu til salaten.

Det er en fyldig sag. Jeg må indrømme at jeg var så smådoven, at jeg brugte kikærter fra dåse, da jeg ikke havde fået sat nogle i blød aftenen før.

Hvis du serverer lidt godt brød til og et stykke kød, så er der aftensmad til til 3-4 personer heri.

Til salaten

 • 1 hjertesalat
 • 1 håndfuld semidry tomater
 • 1 bundt asparges-broccoli
 • 1 dåse kikærter
 • Mynte og bronzefennikel til toppen. Den sidste kan godt undlades eller erstattes af en anden urt.

Dressing

 • 2 spsk tahin
 • 2 spsk skyr
 • saft og skal af en halv citron
 • 1 chili
 • 1 teske honning
 • lidt olie

Til dressingen mixer du blot alle ingredienserne – Husk at smage til.

Hæld væsken fra kikærterne og skyl dem i koldt vand. På et fad med dem. Skær tomaterne i mindre stykker. Vask salathovedet.

Nip det nederste af broccolien, hvis den er blevet lidt kedelig. Eller skal det bare have en tur under den kolde hane, så du slipper for den knaser. Herefter skal den kysse en brandvarm pande med lidt olie i to minutter. De skal bare have en smule varme.

Hjemmelavet tahin og en fyldig salat med asparges-broccoli.

Herefter er det bare at fylde på, mixe, komme dressing på og slutte af med urter.

Bare sådan lige for god ordens skyld, må den godt få lidt salt og peber.

Velbekomme.Hjemmelavet tahin og en fyldig salat med asparges-broccoli.Hjemmelavet tahin og en fyldig salat med asparges-broccoli.Hjemmelavet tahin og en fyldig salat med asparges-broccoli.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close