Tak for 2019!

Sikke et år det har været og hvor er det dog gået stærkt.

Der er jo stadig en del som følger med herinde selvom om aktiviteten måske er faldet en smule over årene. Og i år har det måske været sådan helt sløvt. Men der er (måske) lys forude.

Hvis du allerede nu synes det er røvsygt at skulle læse om mig, så kunne jeg godt være tilbøjelig til at give dig ret, men så vil jeg lige på falderebet ønske dig en god jul og et godt nytår. Hvis du hænger I lidt endnu, så får du endnu en hilsen længere nede efter selvforherligelsen.

I hvert fald blev det en meget underlig start på året. For mit vedkommende var jeg på Rigshospitalet og grunden var desværre værre end at der var noget galt med mig. Vi fik lige før jul i 2018 lille Jens. Den lillebror vi virkeligt havde glædet os til at få. Men vi fandt så allerede efter et par dage (den 24. december) ud af, at han havde rigtigt mange problemer med hjertet. Det var meget akut og betød at vi brugte julen på Riget ventende på at han blev stabil nok til at kunne opereres. Det blev han 3. juledag og det gik heldigvis fint. Vi kom hjem cirka en uge inde i det nye år med en lille dreng, som faktisk var blevet repareret helt og aldeles og nu skulle bruge tiden til at vokse sammen. Men rask. Det var en lussing, som man slet ikke havde set komme. Også fordi at de burde have set det ved misdannelsesskanningen. Jeg kan ikke rigtigt sige hvad der så skete de næste mange måneder, men i hvert fald havde jeg ikke lyst til meget andet end at være sammen med min lille familie, passe og pleje dem så godt som muligt. Alt andet – Blog og arbejde bla – syntes pludseligt så ligegyldigt. Det var vel en eller anden chok tilstand. Men alt er godt nu og beviset står jo ret klart nedenfor, som om en håndfuld dage fylder et år. Det er vildt.

Arbejdsåret startede som tidligere nævnt ud lidt stille. Der blev arbejdet lige præcist nok til at holde skuden kørende, men så stak det så også af. Jeg har faktisk været totalt booket op siden 15. maj. og det ser ud til at fortsætte næste år. Jeg kunne ikke være mere lykkelig.

Mit arbejde er ret blandet. Størstedelen af mit arbejdsliv går med at udvikle opskrifter og tage billeder. Primært til fødevarefirmaer af en art men også magasiner. Det har taget lidt en drejning, da jeg blandt andet også har lavet to fotoworkshops for Sony og faktisk er blevet hyret, hvor jeg kun skulle tage billeder. Det har jo ofte været omvendt, at andre tog billeder af min mad. Men det der nok har taget allermest fart her sidst på året er mine produkt anmeldelser for BT. Da vi kastede os ud i det, var det bare for at se om det måske virkede. Og det gjorde det. Så vi arbejder allerede nu på at lave ting klar til 2020. Jeg håber også vi kan lave lidt TV-køkken over det, så jeg ikke bare bliver ham der brokker sig over alt muligt, men reelt også kommer med måder man kan lave tingene på. Vi rammer jo mange mennesker, så det er jo en god platform.

Mit job har også bragt mig på en masse ture i år. Nogle i forbindelse med bloggen, men de fleste faktisk i forbindelse med arbejdet, hvor de gerne ville gøre mig bedre til at bruge deres produkter og lignende. Så jeg har været på Bornholm for første gang siden 8. klasse, hvor jeg skulle overvære Sol over Gudhjem. Så gik turen til Spanien, hvor jeg skulle smage vine fra Ribera del Duero, som jeg skrev en artikel om til Jagt, vildt og våben. I efteråret et smut i USA for at blive brændt igennem med Tabasco, i Cognac for at smage Remy Martin og se hvordan man frembringer cognac. Og i morgen tager jeg på årets sidste tur til Düsseldorf for at lære om Soya hos Kikkoman. Jeg har fået lidt fri-leg i 2019, hvor Karen har været på barsel og jeg siger ikke jeg har udnyttet det. Men det har jeg. Og det var fedt. Vi har aldrig rejst meget, så det er fedt at prøve at komme lidt rundt.

Jeg må nok se i øjnene, at jeg er blevet mindre blogger og mere sådan en opskriftsudvikler type. Det betyder egentlig ikke, at jeg ikke vil skrive på bloggen mere, men at det bare er en af de ting jeg gør. Da jeg startede bloggen for 7,5 år siden, var det ligesom det der var. Og det jeg gør nu, som måske gerne ville gøre en dag. Men jeg vil selvfølgelig ikke opgive bloggen, men nok nærmere bare minde mig om, at det er noget jeg gør når jeg har tid, lyst og lejlighed til det. Det har været en omvæltning at skulle vænne sig til, at man ikke partout skulle blogge noget. Jeg tror det gør noget godt for det overordnede stressniveau. De seneste år har bloggen kun været sådan et con-amore projekt, så det bliver det ved med. Så I vil nok ikke lige opleve den store forskel. Jeg skriver også, når jeg har noget på hjertet for Heartbeats, hvor I kan læse lidt her. Hvor Madet Mere er mest opskriftsbaseret, så er det den helt anden vej rundt der. Der handler det om en god historie og så måske en opskrift. På Gastromand er jeg også begyndt at folde mig ud i år. Jeg laver også opskrifter der. Det kan sagtens være nogen, som allerede er herinde, som lige får en opdateret version. Jeg synes jo det ville være tosset at poste de samme ting herinde igen og igen, så jeg breder mig lidt. You know, if you can’t beat them, join them.

Hvis man skal kigge lidt i krystalkuglen og så i hvert fald kigge på hvordan jeg gerne vil have 2020 skal se ud for mig. Så er der en del ting som interesserer mig, som jeg gerne vil gøre med ud af. Det kommer sådan lidt i vilkårlig rækkefølge:

 • Jeg vil gerne lave en kogebog igen. Vi er jo startet på en, men jeg tror ikke det bliver den. Jeg vil helst lave noget som får folk til komfuret. Sådan lidt basis agtigt.
 • Jeg vil gerne arbejde mere med grøntsager. Primært få dem til at smage noget, så man ikke føler man går glip af noget, når man spiser grønt. Mindre, men bedre kød.
 • Jeg vil gerne lave nogle youtube videoer. Jeg har jo startet lidt op på det, men nu har jeg lavet et nyt setup, som skulle virke bedre.
 • Jeg vil gerne lære noget mere om vin, øl og spiritus. Mest så jeg kan servere noget godt til mine gæster.
 • Jeg vil gerne lave mad, som folk skal spise. En ting er jo at fise rundt og lave masser af opskrifter, som jeg i sidste ende bare selv ender med at spise. Så er det noget sjovere, hvis man kan lave noget til andre.
 • Jeg vil lave noget velgørenhed. Jeg ved ikke hvad det skal være. Men hvis man er så priviligeret, som mange af os er, så er det på tide at vi hjælper andre lidt. Har du en idé, så ringer du bare.
 • Jeg vil gerne tage flere billeder. Men også billeder som ikke er mad.
 • Jeg vil spise endnu i sæson.
 • Jeg vil lave mere indmad. (også det som ikke er foie gras og brisler).
 • Jeg vil slappe lidt mere af.
 • Jeg vil dele nogle mere casual ting. Det behøver ikke nødvendigvis at have været igennem mit kamera først. Hvis man tænker på at de mest likede billeder, som jeg har taget i 2019, faktisk har været nogle lidt skæve billeder, taget med telefonen og ikke nødvendigvis dem der havde været igennem hele maskinen. Faktisk er billederne på bloggen næsten aldrig redigeret udover at have ændret lidt i lyset og måske beskåret en smule. Der fjerner jeg aldrig fejlene.

Nu er julefreden (eller balladen) ved at brede sig. Vi kører den helt klassisk næsten sammen med min søster. Det bliver som alle andre år både med steg og and. Dog bliver flæskestegen nok en nakkekam og anden decimeret til at vi kun tager lårene og confiterer dem. Egentlig er det bare sådan en selvransagelse der siger, at man nok skal nøjes med det man egentlig vil have. Og så er der ellers bare knas og halløj for alle pengene.

Jeg håber du må få en helt fantastisk jul med dine. Og det efterfølgende nytår lige så.

Skulle der i sidste øjeblik være knas med julemaden, så skriv i den her tråd. Så skal jeg nok se om jeg ikke kan finde en hjælpende råd. Ellers kommer julemenuen, som jeg vil lave den, på BT. Hvor vi har lavet det hele herhjemme.

Glædelig jul!

Join the Conversation

 1. anni Moeller Sjøgreen says:

  Hej Thomas
  Rigig glædelig jul til dig og dine – jeg har din kogebog og glæder mig til at du skriver en mere.
  Hvis du gerne vil gøre noget godt som du skriver – så har jeg et forslag ;o))
  Min mand fik piller mod for højt kolesterol og blev mega syg af dem – så lærte jeg om antiinflamatorisk kost – og nu er han pillefri på 10 måned. Jeg har de kogebøger som er i handlen – men kunne godt tænke mig en med dit tvist på hverdagsmaden.
  Rigtig god karma til dig og dine
  mange hilsner fra
  Anni

  1. Hej,
   Og tak for de pæne ord.
   Hvis jeg skal være helt ærlig, så aner jeg slet ikke noget som helst om antiinflamatorisk kost, så det ville nok være svært for mig at lave en ordentlig bog med det. Jeg kunne sikkert godt lave opskrifterne, hvis nogen satte rammerne, men jeg tror det ville være lidt for svært at gøre godt. Der er jo nogen som allerede er meget bedre til det end mig.

   Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close