Nordisk hvid pizza med hjemmelavet mozzarella, bacon og fennikel – Madbloggerudfordringen.

Hvor er det pinligt. Hvordan kan jeg være sent på den til madbloggerudfordringen? Jo, pludseligt gik tingene bare sådan RIGTIGT stærkt. Jeg starter på nyt arbejde om en uge. Fra at vi stod og ledte efter lejlighed, hvor vi regnede med at skulle flytte omkring 1/4 – måske lidt senere, så dumpede der en ny lejlighed ind af døren i denne uge. Og vi skal, for det ikke skal være løgn, flytte om under en uge. Ja, så der har faktisk være så mange af de vigtige ting, som har gjort at jeg måtte flytte fokus en smule. Faktisk har opskriften været klar i rigtigt lang tid, jeg har bare ikke fået den nedfældet.

Hvad er madbloggerudfordringen? Jo, det er ganske enkelt en hyggelig dyst/udfordring blandt danske (og nu faktisk også skandinaviske) madbloggere. Du får en anden blog, du skal mixe en af den anden blogs opskrifter med din egen. Det er Nada, som kom på ideen. Jeg har hjulpet hende i denne omgang med at sætte et lille site op til det. Og du kan også her se alle de andres bud.

Nu er det jo en udfordring. Og jeg må da nok egentlig også sige at jeg blev udfordret. Men det er jo også det jeg meldte mig til. Jesper som jeg trak, havde meget få opskrifter på bloggen. Heraf var to af dem på hjemmelavet ost. Jeg har i længere tid gået og tænkt på at lave min egen ost. Nu var der jo ganske begrænset tid til udfordringen, så det var ikke muligt at nå at lave min egen brie, da den skal modne. Så jeg valgte at springe på det nemme alternativ. Hjemmelavet mozzarella og ricotta. Der kommer en mere udførlig guide til osteproduktionen i et andet indlæg. Jeg skal prøve mig endnu mere frem. Når vi kommer over i den nye lejlighed skal jeg også forsøge mig frem med andre ostetyper.

Nu havde jeg så pludseligt meget dejligt ost, hvad skal man da bruge den til? Et kig i køleskabet gav mig lyst til at lave en pizza. En nordisk pizza. Jeg havde bacon og fennikel til at ligge. Jeg lavede en dej, som mindede lidt om den jeg brugte til denne – Dog i cirka halv portion og med lidt andet mel i.

Når man laver mozzarella får man et dejligt bi-produkt i form af vallen. Når den får et opkog kan man køre den igennem et klæde og du står tilbage med ricotta. Jeg synes alle andre mozzarella-magere, som jeg havde skelet til, havde fået en del mere ricotta ud af deres valle. Så jeg måtte supplere op med lidt rygeost, som jeg faktisk synes gjorde sig rigtigt godt på denne pizza. Nu skulle den jo også være ganske nordisk. Har du ikke lige selv lavet din egen ricotta, så kan du bare erstatte den med en smule creme fraiche i stedet. Jeg synes det er næmmest at smøre rygeosten ud, hvis den er blandet op med noget andet.

Ja, og så lige lige lidt osteblær – Mine mozzarellakugler og under dette ricottaen.

Nordisk hvid pizza med hjemmelavet mozzarella, bacon og fennikel - Madbloggerudfordringen.

Nordisk hvid pizza med hjemmelavet mozzarella, bacon og fennikel - Madbloggerudfordringen.

Hvad skal du bruge? 2-3 personer.

Dej

 • 15g gær
 • 3dl vand
 • 35 maltmel fra skærtoft (den er meget lys i farven)
 • 500g Ølandshvedemel
 • 2 spiseskefulde olivenolie
 • Salt (cirka en halv teskefuld)

Rosmarin/hvidløgsolie

 • 1,5 dl rosmarin
 • 1 god håndfuld rosmarin, gerne den lidt bløde version. Hvis der er grove kviste, så skal de fjernes
 • 1 fed hvidløg

Fyld

 • 150g rygeost
 • 50g ricotta (for det var hvad der blev)
 • 300g mozzarella
 • 100g bacon
 • 1 fennikel
 • Salt og peber
 • Oliven olie

Nordisk hvid pizza med hjemmelavet mozzarella, bacon og fennikel - Madbloggerudfordringen.

Nu er det faktisk ret nemt. Du skal lige starte i god tid, da dejen skal have lov til at hæve. En times tid er nok, to er bedre.

Gæren opløses i vandet (eller vallen fra osten) sammen med lidt salt. Kom først maltmelet ved sammen med olien. Nu kører du bare på med din ølandshvede til dejen har en tilpas konsistens. Den skal være ret fugtig, men du skal stadig have en idé om at den er til at arbejde med et par timer senere. Ælt som en tosset i 5-7 minutter på maskine. Lad den hæve.

Nu til olien. Varm olien til cirka 50 grader. Kom den over den nippede og skyllede rosmarin + hvidløg. Blend til du bliver helt rundtosset. I hvert fald et par minutter. Nu skal den så passeres igennem en meget fin si. Og så er den egentlig klar. Vær opmærksom på at det tager lidt tid for den at løbe igennem.

Nordisk hvid pizza med hjemmelavet mozzarella, bacon og fennikel - Madbloggerudfordringen.

Allerede i god tid skal du starte med at varme din ovn op. Er du rigtig heldig, så har du også en pizzasten, som du kan varme op også. Min ovn går til 275 grader. Så det fik den. Har du undervarme, vil den også meget gerne have.

Nu er det bare at gå i gang. Bland rygeosten med din ricotta. Smør det ud på dine meget tyndt rullede bunde.  Kom tynde skiver mozzarella på, efterfulgt af bacon og fennikel. Slut af med salt, peber og en lille smule olie.

Nordisk hvid pizza med hjemmelavet mozzarella, bacon og fennikel - Madbloggerudfordringen.

Nordisk hvid pizza med hjemmelavet mozzarella, bacon og fennikel - Madbloggerudfordringen.

Bag dem indtil osten tager lidt farve. Det tager en 7-10 minutter, alt efter hvor varm din ovn bliver. Slut af med lidt rosmarinolie. Spis dem med det samme.

Velbekomme.
Nordisk hvid pizza med hjemmelavet mozzarella, bacon og fennikel - Madbloggerudfordringen.

Nordisk hvid pizza med hjemmelavet mozzarella, bacon og fennikel - Madbloggerudfordringen.

 

Join the Conversation

 1. Respekt!!!
  Sejt gået, Thomas!

  1. Tak, Mette 🙂

 2. Det ser super lækkert ud! Og frækt med hjemmelavet ost.

  1. Tak 🙂
   Det overraskede mig faktisk, at det var så utroligt nemt at lave osten selv. Hvis man laver en “fast-forward” med citronsyre, som jeg gjorde. Så går der ikke mere end en time fra start til slut.

   Thomas

 3. For fanden det er smukt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close