400ggræskar (her muskat, men hokkaido og butternut går også an)
150gforkogt perlebyg
0,5bundt sortkål
4spskolivenolie
1spsk sennep
3spskæbleeddike
1stkfennikellille
3 stkklemmentiner
75gristede hasselnødder
Frisk basilikum
Sådan gør du
Skræl græskaret og skær det i grove stykker. Vend med lidt olie, salt og peber.
Sæt i ovnen 20-25 minutter ved 180 grader (eller til det er mørt)
Bring en gryde med saltet vand i kog og kom perlebyggen heri. Kog som anvist på pakken. I mellemtiden nippes sortkålen (eller grønkål). Kom den i sammen med byggen de sidste 2-3 minutter. Sigt og kom over i en skål. Vend med olie, sennep, eddike, salt og peber.
Skræl og skær clementiner i mindre stykker. Vend sammen med perlebyggen sammen med græskar og fintskåret fennikel.
Fordel på et fad. Top med med hasselnødder og frisk basilikum. Du kan også bruge andre urter eller nødder.