Grov tærte med porrer og bacon.

Grov tærte med porrer og bacon.

Jeg har lavet madtærte før, men jeg må indrømme at jeg har syntes det var temmeligt kedeligt. Jeg er lidt kommet frem til, at grunden nok var at jeg lavede den med rent hvidt mel. Så blev det en lidt kedelig affære. Jeg prøvede at jazze denne op med godt med ost og så gøre dejen godt grov. Det hjalp lidt på det.

Inspirationen til den lidt grovere tærtedej fandt jeg her, men lavede et par enkelte tweaks.

Hvad skal du bruge? 1 tærte – stor tærteform.

Dej:

 • 2dl grahamsmel
 • 1dl hvedemel
 • 1dl rugmel
 • 1 dl olie
 • 1,5dl vand
 • 0,5 æg (sammenpisket)
 • 1 nip salt

Fyld

 • 200g bacon
 • 2 porrer
 • 2 rødløg
 • 6 æg
 • 3 spiseskefulde creme fraiche
 • 2 spiseskefulde hytteost
 • Salt og Peber
 • Ost til toppen (jeg brugte pecorino, brug det eller noget lignende)

Til dejen skal du blande de forskellige meltyper sammen med salten. Tilsæt olien. Lidt efter lidt vandet. Vær opmærksom at det altså kræver lidt væske når man arbejder med rugmel. Jeg valgte også at brugte et halvt æg til at samle dejen helt. Jeg er sikker på at lidt ekstra olie også kunne have gjort tricket. Så gjorde jeg noget lidt dumt, i hvert fald i forhold til denne dej. Jeg pakkede den nemlig i film og lod den sætte sig, hvilket jeg normalt gør ved tærtedej. Dette gjorde den lidt hård at arbejde med. Den var noget mere medgørlig med det samme. Jeg vil anbefale dig at fordele dejen i et smørsmurt tærtefad først og så lade den sætte sige efter, mens du gør tilbehøret klar. Det er i hvert fald det letteste. Jeg overlevede dog! En supernem dej, og hvis man smeder mens dejen er varm, også rigtig nem at arbejde.

Grov tærte med porrer og bacon.

Jeg snittede bacon i tern. De rensede porrer  og løgene i skiver. Baconen blev stegt, ikke sprød, men derhen af. I det overskydende fedt, sammen med baconet, kom porrer og løg nu på panden. Det skulle blot stå og hygge sige i 5-7 minutter ved mellem varme, til det var faldet en smule sammen. Tag herefter panden af blusset, så de kunne køle en smule.

Grov tærte med porrer og bacon.
Porrer – Med motivationssmør i baggrunden

Grov tærte med porrer og bacon.

 

Slå æggene ud i en skål og rør dem godt igennem sammen med hytteost, creme fraiche, salt og peber. Nu er du klar til at lave tærte.

Hvis du ikke har fordelt dejen i tærtefadet, så er det i hvert fald nu du skal gøre det.  Æggemassen virkede meget tyk, så jeg hældte en smule i bunden før løg-porre-bacon-symfonien kom på.

Grov tærte med porrer og bacon.

Fordel førnævnte tærtetreenighed på toppen af æggemassen og fordel nu det sidste af dette udover. Sørg for at det er godt fordelt. Nu skal du bare rive ost udover – til du skammer dig. Og det punkt havde jeg meget svært ved at finde.

Grov tærte med porrer og bacon.

 

Bag den i ovnen ved 175-180 grader i cirka 30-40 minutter. Ja, der altså stor forskel på hvor dyb formen er, hvor tyk dejen blev, hvor vild ovnen er og så videre. Så tag den ud når den virker fast, æggene har sat sig og den har en fin lysebrun farve.

Grov tærte med porrer og bacon.

Hvis du rigtigt skal svine dig til, så server en lille salat til. “LESS IS MORE”.

Grov tærte med porrer og bacon.

 

Join the Conversation

 1. Tak for din opskrift. Jeg fik 6 mindre tærter af en 3 dobbelt portion tærtedej – 3 store porrer – 3 store løg og alt det bacon som havde ligget i fryseren. Hvilket fantastisk og velsmagende resultat. Tak.

  1. Tænk, at det er så lang tid siden at jeg lavede denne opskrift, at jeg helt har glemt den. Og nu har jeg bare lyst til det igen. Det må snart på menuen.

   Tak for du huskede mig på den.

   Thomas

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close