Rørt grov tatar – Min lidt nynordiske version.

Ny uge, nyt kamera, ny computer. Nyt nyt nyt nyt.

I løbet af denne uge blev det til nogle gevaldige investeringer. Mit kamera trængte til en lille update, så jeg tog springet og købte mig et full frame. Canon 6D. Så jeg må lige undskylde fra starten, at nogle af billederne er ikke helt skarpe, for det tager lige lidt træning at blive dus med et nyt kamera. Det går bedre nu. Samtidig blev det også tid til en ny computer, da jeg kom til at tage livet af den gamle. Værst var det næsten at de sidste 2,5  måneders billeder lå derpå og mand som jeg er, så havde jeg ikke fået taget back up af dem. Så skulle også starte fra scratch med billederne.

Rigtigt mange restauranter har jo deres egen tatar efterhånden, og det ville da være helt af vejen, hvis jeg ikke også havde en. Jeg er kommet frem til, at jeg bedst kan lide tataren, hvis den er hakket i hånden, så der er lidt at bide i. Det er kalveinderlår, som det er skåret af. Nu er det efterhånden ved at være sidste udkald for stenbiderrogn, men jeg ville lige give en lille hyldest til disse små poppende fiduser, som jeg er noget så glad for. Her i en syrnet fløde, rørt med lidt sennep. På toppen pastinak, radisse og tallerkensmækker. Den var dejlig, luftig og sommeragtig.

Hvad skal du bruge?

 • 80-100g kalveinderlår pr.person
 • en håndfuld  purløg
 • lidt rapsolie
 • 1 teskefuld grov sennep
 • Salt og peber

Syrnet fløde med stenbiderrogn

 • 1dl fløde
 • 1 spiseskefulde citronsaft
 • 1 teskefuld sennep
 • stenbiderrogn – Renset.

Herudover

 • 1 pastinak
 • radisser
 • tallerkensmækkere
 • Olivenolie og purløgsolie (hvis du lige har)

Kom fløden i et glas eller en skål og pres citron heri. Lad det stå et kvarters tid på bordet.

Hak kødet godt med den skarpeste kniv du har. Du bestemmer egentlig selv hvor fint du vil have den. Kom den i en skål, rør olie, finthakkede purløg, sennep, salt og peber i. Smag til løbende og der er noget, som skal justeres. Kom denne i en lille ring, hvis du er pyntesyg som jeg.Rørt grov tatar - Min lidt nynordiske version.

Din fløde skulle nu gerne have sat sig. Rør sennep og stenbiderrogn heri. Smag til med salt og peber. Pas på at smagene ikke overdøver den fine smag af stenbiderrogn. Kom dem ovenpå kødet. Jeg kom en smule olivenolie rundt om ringen og satte små grønne dupper af persilleolie. Disse blev trukket lidt ud med en kødnål. Jeg kan lige sige, at sådan nogle små blade holder ikke for evigt, men de kan sagtens laves lige før servering. Min kammerat kiggede forbi, så vi fik lige snakket en halv times tid og så nåede de at løbe sammen.Rørt grov tatar - Min lidt nynordiske version.

Tataren blev toppet op med tynde pastinakker og radiser, som var blevet skåret på mandolin og lagt i isvand. Tallerkensmækkere for at give lidt bid. Slut af med salt og peber.

Det var så min – i øjeblikket – favorit tatar? Har du også en som du gerne vil dele?Rørt grov tatar - Min lidt nynordiske version.Rørt grov tatar - Min lidt nynordiske version.

Join the Conversation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close