Lemonade – Måske den bedste i hele verden.

Her i sommervarmen – Mens vi har den – så er der i den grad behov for en kold omgang drikkelse. Og gerne en del af dem. Jeg havde tilfældigvis masser af citroner og limefrugter i overskud – masser og masser, det lyder i hvert fald godt – så vi skulle da læske ganerne med en gang lemonade.

Den her lemonade er tænkt som en slags “koncentrat” om man vil. Så du spæder den op med cirka 2-3 gange så meget danskvand (eller bare helt almindeligt vand fra hanen). På en weekenddag kunne jeg forestille mig at den også gjorde sig glimrende med et lille skud bobler med alkohol. Eller gin. Eller rom. Eller Vodka.

Nu lover jeg jo, at den er god. Men det er faktisk end let videreudvikling af den lemonade, som vi serverer i Timm Vladimirs Køkken, hvor jeg også underholder med dårlige vittigheder. Der bliver den lavet med stjerneanis og folk er ved at falde på halen over den. Nogle gange ryder der næsten mere lemonade end der ryger vin. Tænk lige over det. Jeg gav den lidt ekstra krydder, uden det på nogen måde er overdøvende.

Jeg har sådan en foodprocessor (lige som Gertrud Sand), hvor der også er citruspresser til. Det er noget af det mest effektive jeg længe har prøvet. Af 2 limefrugter og 6 ikke særligt imponerende citroner, fik den alligevel 7,5dl saft ud. Det tror jeg ikke helt man kan regne med, hvis man presser dem i hænderne. Så gå efter forholdene på sukker og vand i forhold til citrussaft, når du laver lemonaden. Du kan også sagtens lave mindre portioner. Der var lidt pulpagtigt membranting tilbage i citruspresseren, som jeg tog et sats med. Snaps skal vi da have. Så jeg blandede 1 flaske vodka med ca 2 spsk pulp, skal af 2 citroner, 0,2g safran og 3 stjerneanis. Nu skal det stå og trække og så må vi se om det virker. Det vender jeg tilbage med.

PS. Opbevar lemonaden i skoldede flasker på køl, så kan den holde lidt tid. Så lav hellere mere end rigeligt, når du alligevel er i gang.
Lemonade - Måske den bedste i hele verden. Lemonade - Måske den bedste i hele verden.

Lemonade - Måske den bedste i hele verden.

Thomas

Ingredienser
  

 • 7,5 dl citrus saft størstedelen citron, resten lime
 • Skallen af 5-6 citroner - skåret af med en tyndskræller.
 • 500 g sukker
 • 8 dl vand
 • ca 1 tommel ingefær
 • 3 stjerneanis
 • 2 kardemommekapsler

Sådan gør du
 

 • Vand, sukker,citronskræl, ingefær i tern, kardemomme og stjerneanis bringes i kog. Kog i cirka 15 minutter til den er reducteret en smule og boblerne er større. I mellemtiden presses citrusfrugterne.
 • Fisk krydderierne, skal og ingefær op. Tilsæt citronsaften og giv det et hurtigt opkog.
 • Smag lemonaden til. Den kan kræve lidt ekstra sukker, men husk at den jo skal fortyndes. Kom på skoldede flasker og så køl.
 • Server lemonaden med is, danskvand og en skive citron.

Lemonade - Måske den bedste i hele verden.

Join the Conversation

 1. Charlotte G says:

  Den limocello vil jeg gerne høre mere om når den er færdig

 2. Christina says:

  Dette skal afprøves med det samme! Hvor længe kan lemonaden holde sig på køl?

  1. Jeg synes den holder sig ret godt. Nu er det i hvert fald en uge siden jeg lavede min og den er fin endnu.

   Hvis du er meget pertentlig med at skolde flaskerne og måske giver den et enkelt dryp atamon, så kan den holde længe. Hvis den altså ikke bliver drukket først. Jeg har kun rester af min, fordi jeg også lavede jordbær/rabarber saft samtidig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close