Porchetta med kantareller og peberfrugt.

Jeg er jo så heldig at arbejde sammen med Char-Broil igen i år. Planen var at jeg skulle lave to opskrifter til dem. Den ene blev til denne gang grønne grill-tilbehør. Jeg var så lidt i vildrede med hvad den anden runde skulle være. Ovenpå en dårlig takeaway oplevelse med spareribs, tænkte jeg længe over at det kunne være det. Men jeg har ikke sådan 100 procent ramt den endnu. Jeg ved hvor jeg vil hen med det, men har ikke fundet det rigtige kød til det. Så den er på hylden igen. Men da jeg så kom mig over min hævngærighed mod de banditter, som serverede spareribs, som var tørrere end beefjerky, blev jeg enig med mig selv om at kigge på noget med indirekte varme. Jeg var så heldig at lave nogle grillskoler for to år siden og så igen her i år sammen med char-broil, så jeg samler lidt op på de spørgsmål, som de er kommet med. Tænker at de nok spurgte om det samme som du kunne tænke på.

Jeg har brugt ret meget energi på at fortælle om thru-infrared pladerne i det her indlæg, som jo er noget af det der gør Char-Broil lidt anderledes end andre gode grills. For der får du jo masser af fokuseret varme på pladerne. Men den kan altså mere end det. For du kan ta-daaa også fjerne dem, og så får du masser af indirekte varme i hele kammeret. Jeg har lavet masser af forskellige stege på min grill, men ret ofte får de lige en tur på rotisseriet. Så jeg havde næsten ikke turdet håbe på at resultatet kunne blive så godt uden at komme stegen på pind. Men hey. Det var virkeligt nemt. Jeg pillede pladerne op på hver side, men beholdt den i midten. Jeg har tre brændere i min grill. Har du 4, kan du lade de midterste to blive. Så satte jeg stegen ind og tændte forsigtigt op for grillen på laveste blus på de yderste blus i hver side, så den var slukket i midten. Den lå cirka på 150-160 grader. Så tog jeg en lille morfar, lavede lidt tilbehør og 2 timer og 45 minutter senere kiggede jeg til den. Og så var den færdig. Havde regnet med at sværen skulle have lidt høj varme for at blive sprød, men det var ingenlunde nødvendigt. Den skulle trække 15 minutter og så skæres. Den var saftig indvendig og ultrasprød på ydersiden. Faktisk skærer jeg ikke flere skiver på billederne, for sværen var lidt for for sprødt til at det kunne lad sig at gøre at få snoren af uden det gik helt af uden den gik i stykker. Det er fandeme klasse.

Jeg havde fået købt over to kilo svineslag og kunne godt se, at selvom det ville være en rar død, så var der lidt mere end vi kunne spise. Så på sådan en tilfældig tirsdag, hvor nogle naboer havde ferie endnu og andre lige var startet på arbejde, blev jeg enig med mig selv om at det ville være ret fornuftigt at hidkalde til en impromptu grillmiddag. Jeg elsker at lave mad til naboerne. For så kan man godt lave lidt større portioner, for vi er en del på vejen. Og det er altså rart en gang i mellem at lave meget mad. Det bliver lidt nogle små portioner (eller til mange dage) når jeg bare laver til Karen og jeg plus de småtspisende små væsner. Vi fik den klassiske kartoffelsalat, for den kan Magnus godt lide (og er ret nem at lave) og så biksede jeg lige en pastasalat sammen med hvad der nu lige var. Lidt grillet courgette, salat, tomat, soltørrede tomater og oliven. Vist også basilikum og mozzarella. Og for I ikke skal tro, at jeg var gået helt i grøntsagsmode, så blev der grillet pølser og et par flanksteaks på grillen, mens porchettaen stod og hvilede.

Mad smager faktisk bedre, når du spiser den sammen med nogen du godt kan lide. Og nu vil jeg ikke være en dårlig sælger og nedbryde egos, men hvis du står og overvejer om du skal have 3 eller 4 brændere på din nye grill, så vil jeg sige at 3eren er min favorit. Der kan du alligevel sagtens lave mad på mange på.

Porchetta med grillet peberfrugt og kantareller

Thomas
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer 45 minutter
Samlet tid 3 timer
Ret grill
Antal 8 personer

Ingredienser
  

 • 1 stk svineslag (cirka 2,4kg)
 • 3 fed hvidløg
 • 1 stk citron
 • 5 stk oregano kviste
 • 5 stk timian kviste
 • 3 stk grillede peberfrugter uden skind (sådan nogle fra glas er fine, hvis du ikke gider gøre det selv)
 • 15 g tørrede kantareller (Karljohan og andre tørrede svampe går også an, men det skal helst være tørrede).
 • 3 spsk olivenolie

Sådan gør du
 

 • Rids sværen på svineslaget grundigt. Læg det på sværsiden. Og læg et snit under kødet, Så den ligesom kan åbnes.
 • Krydr slaget grundigt med salt og peber. kom herpå finthakket hvidløg, citronskal, finthakket oregano og timian. Kom nu lethakkede peberfrugter og tørrede kantareller på. Fordel det godt. Kantarellerne suger en masse kødsaft og fedt til sig, så de bliver lækre og smagfulde.
 • Rul porchettaen stramt og snør den som ingen anden. Sagt pænt, bare det er stramt går det an. Du skal ikke have medaljer på slagteriskolen her. Det skal virke.
 • Smør porchettaen ind i olivenolie. Gnub godt med salt og peber ind i sværen. Se på billederne ovenfor. Det er også med til at give den sprøde svær. Sæt på et fad, som kan gå i grillen.
 • Sæt i en kold grill, hvor du har fjernet thru-infrared pladerne. sæt to blus på laveste varme. Tjek efter et kvarter med varmen. Den skal være på 150-160 grader. Giv den 2,5-3 timer i alt. Tjek løbende. Sværen skal være sprød.
 • Tag den ud og lad den trække 15 minutter før den skæres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close