Butterdejstærte med champignon, courgette og rødkit.

Ja, det er lige før overskriften faktisk siger det hele. Denne ret passer perfekt til en af de aftener, hvor overskuddet er småt men sulten stadig er at finde.

Faktisk fik jeg inspirationen til denne butterdejstærte mere af nød end lyst. Jeg runderede netto på vej hjem, som var komplet rippet. Så de champignon var hvad jeg nærmest allernådigst kunne få fingrene i. Courgetten skulle jeg bare have brugt og egentlig have osten gloet på mig længe nok i køleskabet. Den var efterhånden begynde at gøre indtryk i næseborene, når man åbnede op derind til.

Indkøbslisten er faktisk heller ikke meget længere end overskriften. Jo, du skal lige supplere op med lidt rosmarin, men tror du ikke det går? Jeg ved at købt butterdej kan være noget skidt, da det oftest både er fuldt af ting som ikke burde være der og så margarine. Ja, margarine er ikke så godt for dig. Jeg er selv hoppet helt på smør og olievognen, men jeg må indrømme, at når det endeligt kommer til butterdej, så har jeg oftest ikke lige overskuddet til at lave det selv, så må acceptere det i mindre doser på grund af dovenhed. Skulle du have lyst til at kaste dig ud i en omgang hjemmelavet butterdej, så vil jeg anbefale dig at kigge forbi “Ida Marengs” og se hendes grundige guide til hjemmelavet butterdej. Jeg købte min butterdej i netto, da man kan få den på køl og i et stykke på bagepapir. Det er lidt nemmere end at skulle rulle de små plader ud – synes jeg i hvert fald.

Hvis du en dag skulle få gæster, så kan du også vælge at skære den ud i enten portionsstørrelse eller snack størrelser før den ryger i ovnen. Jeg er ret sikker på at det vil blive et hit.

Butterdejstærte med champignon, courgette og rødkit.

Hvad skal du bruge?

  • 1 rulle butterdej
  • 150g brune champignon.
  • 150g courgette – Min var den sidste halvdel efter min pastaret med courgette og tomat.
  • 150g ost – Jeg brugte en rødkit. Du kan også vælge en brie eller en blåskimmel. Smag og behag. denne virkede i hvert fald rigtigt godt.
  • Lidt oliven olie,
  • Rosmarin
  • Salt og peber.

Butterdejstærte med champignon, courgette og rødkit.

Rul dejen ud, hvis der ikke allerede er nogen som har gjort det for dig. Skær dine champignon, din courgette og rødkit ud i skiver af 5 milimeter. Fordel på dejen. Giv lidt olie, giv salt, giv mere peber og kom til sidst rosmarinen over.

Bag den ved 200 grader i cirka 25-30 minutter.

Butterdejstærte med champignon, courgette og rødkit.

Se, bliver det meget nemmere? Og kombinationen er himmelsk – GLÆD DIG.

Butterdejstærte med champignon, courgette og rødkit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close