Dampede hjertemuslinger

NU ER DET SLUT! Og med den dunnertale har jeg måske fået din opmærksomhed. Men det er bare ferien vi taler om. Jeg er ked af at jeg måtte tage sådan nogle BT’ske linkbait midler i brug. Ovenpå en ret lang tur hjem fra Spanien, sidder jeg og klamrer mig til den sidste time af ferien. Men det går nok. For jeg glæder mig allerede til programmet de næste mange uger. Og så har jeg også været så priviligeret i år, at jeg har holdt seks ugers sommerferie. Det har været sådan en kombination af selv-tvungen ferie, samarbejdspartnere som også har ferieret og så ren og skær lyst. Siden jeg startede på arbejdsmarkedet i 2003 har det vist været mere reglen end undtagelsen at jeg ikke afholdt mere end 2 ugers sommerferie (og ikke meget mere end det generelt). Jeg brokker mig ikke, for jeg har altid elsket at arbejde, men nu har jeg bare fået noget som jeg elsker mere at være sammen med. Og så har jeg smugarbejdet lidt i ny og næ, når han sov. Men hvor om alt er, så har jeg i hvert fald ikke haft problemer med blodtrykket denne sommer. Og det har været dejligt. Og tiltrængt – for nu bliver der travlt.

Jeg tænkte I lige skulle have et billede med lidt feriestemning og så en af de opskrifter, som blev frembragt dernede. Nemlig disse dampede hjertemuslinger. De blev dampet i hvidvin, men for at spice dem lidt op, fik de også selskab af en gang anis frø og vilde fennikelpollen. Det er bare blomsterne, som senere bliver til frø. Det kan du med ret stor sandsynlighed ikke finde herhjemme, så bruger du bare en gang fennikelfrø i stedet. Eller erstat dem med estragon. Jeg elsker lakridssmagen sammen med skaldyr. Og det skal altså være den anisede naturlige lakridssmag, som du bruger. IKKE PIRATOS.

Hjertemuslinger er ret bekostelige herhjemme. Men faktisk også i Spanien, hvor alt andet fisk og skaldyr ellers er forbavsende billigt. Så hvis din fiskepusher ikke lige har dem hjemme – eller du er blevet lidt nærig, så kan du også bruge blåmuslinger. De er lidt mere i et hverdagsagtigt niveau. Både fremgangsmåde og tidsforbrug er cirka det samme.

Det her var sådan en frokost snack ting. Husk selvfølgeligt at gemme væsken og kom over muslingerne. Eller gem den til en sauce monteret med godt med smør.

Dampede hjertemuslingerDampede hjertemuslinger

Dampede hjertemuslinger med fennikel

Thomas

Ingredienser
  

 • 1 kg hjertemuslinger åbne og ødelagte sorteret fra
 • 2 dl hvidvin
 • 25 g smør
 • 1 skalotteløg
 • 2 fed hvidløg
 • 0,25 fennikel
 • 1 tsk anisfrø
 • 1 håndfuld fennikel pollen

Sådan gør du
 

 • Hjertemuslingerne renses grundigt. Fjern alle døde og alle ødelagte - det er virkeligt ikke det værd.
 • Hak løg, hvidløg og fennikel fint. Sauter i smørret til de er gennemsigtige. Kom vinen, anisfrø og fennikel pollen på og skru helt op for varmen, læg låg på og vent til der har dannet sig en masse damp i gryden.
 • Kom nu muslingerne i gryden. Damp i cirka 2-3 minutter til de har åbnet sig.
 • Kom muslingerne på et fad eller i en skål. Hæld juicen over. Sigt eventuelt sand, som skulle gemme sig i bunden, væk.
 • Server med det samme.

Dampede hjertemuslinger

Join the Conversation

 1. Steen Hansen says:

  Muslingerne på billederne er ikke hjertemuslinger, men trugmuslinger. Hjertemuslinger har en stærkt riflet hvid skal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close