Nemme fishtacos med ananas salsa – go to food.

Hvad mener du med go to food? Go to food er for mig en af de der redningsplanker til stressede hverdagsaftener. Og tacos er i den grad go to food for mig.

Tacos er det vi ender op med, når vi har lidt rester som vi skal have brugt. Det skal gå stærkt. Eller vi har lyst. Og vi har næsten altid lyst til tacos. Det er så dejligt befriende og spise med hænderne.

Jeg har lavet fishtacos før på bloggen. Hele to gange faktisk. Her og her . Og de er jo ganske simple begge to. Jeg tror denne her gang er den nemmeste at gå til i forhold til at skaffe ingredienserne. Nuvel mine tortillas var blå, men det var fordi jeg havde fundet noget blåt masa harina. Du kan sagtens bruge den hvide version eller snyde dig til en god købt version af slagsen. Men jeg synes det er ret vigtigt at det er med majs. Ellers bliver det lidt for kedeligt. De fleste supermarkeder er efterhånden ved at forstå, at tacos altså er kommet for at blive, så der er også ved at komme ordentlige tortillas på hylderne. For to år siden var der ikke mange muligheder for noget særligt interessant.

Jeg kan bedst lide at bruge lys fisk, men igen – Det er helt op til dig. Jeg skærer også fisken i lidt mindre stykker, så det er ikke noget krav, at det er den største og prægtigste fisk du bruger.  Da fisk gerne skal smage mildt og faktisk ikke smage eller lugte for meget af fisk, synes jeg det er en skam, hvis man gør tilbehøret for stærkt eller for krydret. I hvert fald til en mild fisk som torsken. For så forsvinder alt hvad der minder om smag (altså den der skal være der) – Så kan du lige så godt bruge de billige fiskepinde. I virkeligheden lavede jeg denne salsa uden chili, da vi så selv tilføjede lidt efter. Det er på grund af den lille og jeg gerne vil have han spiser det samme som os. Men jeg har lige tilføjet en halv frisk jalapeno til salsaen, da jeg synes den er helt optimal til det. At bringe den italienske radicchio i spil er måske ikke helt ærke mexi-agtigt, men jeg gjorde det for at bidrage med lidt tekstur og bitterhed.

Vælger du den lette løsning i forhold til tacos, så er mit bedste bud altså at du kan lave denne ret på bare 15-20 minutter. Lidt længere hvis du laver det hele selv. Men det er meget begrænset faktisk. Også selvom du ikke er sortbæltet køkkenninja. Beregn cirka 150ish gram fisk pr mand. Det skal være filetter uden ben og skind. Og du skal også regne med at bruge 5-7 tortillas pr mand afhængig af sult og størrelse. Mine blev ret små denne gang, så det var der omkring. Jeg har her lavet opskriften, så den passer til 4 personer. (eller 8, hvis du laver to forskellige slags tacos).

Nemme fishtacos med ananas salsa - go to food.

Thomas
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

Hjemmelavede tortillas

  • 325 g masa harina
  • 75 g hvedemel
  • 50 g smør
  • Vand
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 1 raddicchio
  • 600 g torsk i grove tern
  • 1 dl hvedemel
  • 3 spsk hvid sesam

Ananassalsa

  • 200 g ananas i små tern
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 1 fed hvidløg i fine tern
  • 1 spsk finthakket koriander
  • 1 spsk finthakket oregano
  • 0,5 finthakket jalapeno
  • 1-2 limes en er nok, hvis der er meget saft i
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du
 

Tortillas

  • Rør mel, salt og masa harina sammen.
  • Arbejd smørret ind i melet og tilsæt vand løbende. Dejen er perfekt, når du kan tage en lille kugle, trykke på den og den ikke "revner" i siderne. men den må heller ikke være så våd, at den klistrer til fingrene. Mængden af vand kan variere meget fra masa til masa, så forsøg dig frem. Skulle den blive for våd, kan du tilsætte lidt ekstra mel eller masa.
  • Del og tril den i små kugler. Pres i en tortillapresse (eller under en tung støbejernspande eller gryde). Husk at der skal være plastik imellem, da de ellers ikke slipper så godt.
  • Steg dem på en tør pande ved høj høj varme 1 minut på hver side.
  • Opbevar dem i en brødkurv med viskestykke i for at isolere. Sørg for at lukke godt til og så vil kondensen holde dem fugtige.

Fisk

  • Rør mel og sesam sammen og krydr med salt og peber.
  • Vend ternene af fisk heri. De skal være cirka 3x3 cm.
  • Steg dem i en pande med en halv cm olie i. De skal blot have et par minutter på hver side. Tag dem af og læg på fedtsugende papir.
  • Steg ikke alle på en gang, men gør det over et par omgange.

Ananas salsa

  • Snit ingredienserne til salsaen fint.
  • Rør ananas, løg, urter, hvidløg og jalapeno sammen.
  • Giv dem en gang limesaft og olivenolie.
  • Smag til. Både med salt, peber og eventuelt mere jalapeno.
  • Server delene sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close